Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv, reacții după aflarea sentințelor: ”Pedepsele sunt foarte ușoare! Avem nevoie de un alt Cod Penal!”

Adrian Albu, unul dintre supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv, consideră că pedepsele date în acest caz sunt ”foarte ușoare” și a mărturisit că nu crede că se va face vreodată dreptate. 

Unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv, reacții după aflarea sentințelor: ”Pedepsele sunt foarte ușoare! Avem nevoie de un alt Cod Penal!”

La scurt timp după aflarea sentințelor date în cazul Colectiv, Adrian Albu, unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv, a declarat că pedepsele sunt ”foarte ușoare”.

”Din punctul meu de vedere, e o sentință foarte, foarte ușoară pentru ceea ce s-a întâmplat. Dacă ceea ce s-a întâmplat acolo ar fi cauzat moartea unui singur om, ar fi fost achitați, pentru că la 65 de oameni să dai pedepse între opt și 12 ani mi se pare foarte puțin", a spus Albu, potrivit Mediafax.

Dosarul Colectiv. Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță. Patronii clubului vor sta după gratii câte 11 ani și 8 luni

De asemenea, acesta consideră că este nevoie de un alt Cod Penal, care să pedepsească mai drastic abuzul în serviciu.

Probabil ca ar fi trebuit să avem un alt Cod Penal prin care să avem niște pedepse mai mari pentru consecințele faptelor. Pentru că noi judecăm faptele și nu consecințele lor, atunci când spui abuz în serviciu și ți-a dat opt ani de zile, acel abuz în serviciu a cauzat moartea a 65 de omeni. Dacă ar fi furat 100 de mii de lei probabil că aceeași pedeapsă ar fi fost", a spus acesta.

Tribunalul București, prima sentință în dosarul Colectiv: Cristian Piedone, condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni. Cei trei patroni ai clubului - George Anastasescu Costin Mincu și Paul Gancea - au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv". Decizia nu este definitivă.

Recomandari