Antena Căutare

UPDATE! A murit deputatul Liana Dumitrescu

Deputatul Liana Dumitrescu a incetat din viata, joi dimineata, la Spitalul de Urgenta "Elias" din Bucuresti, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax. Aceasta a incetat din viata la ora 9:30, dupa mai bine de o saptamana petrecuta la spital. Circumstantele in care a murit deputatul vor face obiectul unei anchete.

UPDATE 15:30:
Situatie fara precedent in Parlament, dupa decesul Lianei Dumitrescu: Locul ar putea ramane vacant. Vezi aici de ce!

UPDATE 11:20:


Plangerea a fost inregistrata la Sectia de urmarire Penala si Criminalistica a PICCJ, desi competenta teritoriala ar fi revenit Parchetului Judecatoriei Sectorului 1.

Procurorii PICCJ au decis sa demareze cercetarile in acest caz, iar Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 va dispune expertiza medico-legala, rezultatul urmand sa fie trimis procurorilor Parchetului instantei supreme.





Potrivit colegilor, Liana Dumitrescu ar fi cazut pur si simplu din picioare dupa ce cateva ore inainte s-a plans de dureri de cap. Managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu, declara in urma cu doua zile ca deputatul a avut o boala cerebrala rara, cu evolutie fulminanta sub tratament, ceea ce a facut imposibil transferul in alta clinica.

In timpul operatiei la care a fost supusa, medicii au incercat sa indeparteze cheagul de sange care s-a format in urma atacului vascular. Acestia au ramas insa extrem de rezervati in privinta sanselor de supravietuire.

Profesorul Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, care a fost solicitat sa faca parte din echipa care o consulta pe Liana Dumitrescu, sustinea ca, in cariera lui de aproape patru decenii, a intalnit doar patru-cinci cazuri din aceasta boala care sa aiba o evolutie fulminanta sub tratament.

Pe perioada spitalitzarii, medicii au cerut puncte de vedere asupra cazului de la specialisti din Austria, Franta si din alte tari, unde au trimis dosarul pacientei pentru a fi analizat. Raspunsul primit a fost ca ceea ce s-a facut in Romania este ceea ce s-ar fi facut in orice clinica din strainatate.

Liana Dumitrescu, de profesie jurist, a fost aleasa deputat de Neamt, in 2008, din partea Asociatiei Macedonenilor din Romania. Dumitrescu a fost deputat si in legislatura 2004 - 2008.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Targoviste: Incendiu puternic la o fabrica de hartie... Normele Legii autismului, un compromis rusinos din care au de castigat altii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x