Antena Căutare

UPDATE! Accident in poligonul din Harman. Un barbat ranit in timp ce testa munitia din dotare a decedat

Un aruncator militar si o manevra gresita i-au adus moartea unui barbat din Brasov. Testase arme o viata intreaga, dar astazi a fost mai neglijent ca niciodata. Arma de sute de kilograme i s-a declansat in brate

Ora 13 si 10 minute, poligonul militar Harman. Un barbat de 51 de ani duce in brate un proiectil greu de cateva kilograme. Il incarca in aruncator si asteapta semnalul de foc. O operatiune delicata, dar repetata de sute de ori in cariera.

De data aceasta, ceva nu merge ca de obicei. Proiectilul, plin cu nisip si nu cu explozibil, ramane blocat pe teava. Iar barbatul, artificier cu experienta, intoarce arma de 300 de kilograme, ca sa-l scoata.

Ora 13 si 20 de minute. Arma se declanseaza accidental in bratele barbatului. Reculul il loveste atat de tare, incat il arunca la pamant.

Urmeaza clipe de groaza pentru colegii barbatului. Socati, cheama Salvarea, dar medicii n-au mai putut sa-l salveze. Cu ficatul sfasiat si coastele zdrobite, barbatul a murit la spital.

Mortierul de 120 de milimetri este cel mai mare aruncator din dotarea Armatei Romane. Si proiecteaza bombe de 16 kilograme la distante de aproape 6000 de metri!

In mana unui militar fara experienta, o asemenea arma e o bomba cu ceas. Insa n-ar fi trebuit sa-i puna probleme unui artificier experimentat asa cum era barbatul mort astazi.

Manuise arme si explozibili toata viata. Si testase bombe de nenumarate ori, la uzina Carfil, din Brasov, acolo unde era angajat.

Nimeni nu-si poate explica deocamdata cum a fost posibila o asemenea eroare.

Campanie Observator: Copii din Romania sunt vanduti cu cinci mii de lei... Renumitii cultivatori din Lunguletu au ajuns sa-si vanda varza pe nimic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x