Antena Căutare

UPDATE! ALERTĂ pe aeroporul Otopeni! Un avion cu 290 de călători a fost izolat de urgență! Ce s-a întâmplat

Alertă pe Aeroportul Otopeni! Un avion în care se aflau 290 de pasageri a fost pus în carantină și la fața locului au ajuns imediat specialiști! 

Alertă pe Aeroportul Otopeni! Un avion în care se aflau 290 de pasageri a fost pus în carantină și la fața locului au ajuns imediat specialiști!

UPDATE: Pasagerul de la bordul aeronavei este negativat, neexistând riscul de transmitere a acestei afecţiuni, se arată într-o informare de presă a Ministerului Sănătăţii, arată Agerpres.

"În urma unui apel primit la 112 în cursul acestei seri, a fost anunţat că un pasager aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă. Sub coordonarea directă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport, echipa Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov a demarat procedurile care se impun în astfel de situaţii. Din echipa prezentă la aeroport a făcut parte şi Ion Iordănescu, secretar de stat la ministerul Transporturilor. În urma acestor proceduri s-a constatat că pasagerul suferise de febră tifoidă cu o lună în urmă şi este negativat, neexistând riscul de transmitere a acestei afecţiuni. Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost extras din aeronavă şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul Victor Babeş în Capitală pentru stabilizare", se arată în informare.

Potrivit sursei citate, ceilalţi pasageri au coborât din aeronavă în condiţii de siguranţă şi nu există risc de contaminare.

Medicii au precizat că febra tifoidă se transmite doar pe cale digestivă, nu şi aeriană.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un avion Turkish Airlines, care a aterizat pe aeroportul Otopeni, a fost izolat la sol, din cauza unui pasager care prezenta simptome de febră tifoidă, au declarat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

"Este vorba despre o aeronavă Turkish Airlines care are la bord un pasager cu simptome de febra tifoidă. Avionul a fost izolată. Cei 290 de pasageri au rămas la bordul aeronavei. Cazul a fost preluat de Direcţia de Sănătate Publică. Avionul a aterizat la ora 19:45 şi venea de la Istanbul", a precizat sursa citată.

Sursa: Agerpres

S-a aflat! La ce întrebare vor răspunde românii la Referendum și cum arată buletinul de VOT... Cutremur MARE, în România! Este cel mai puternic din ultimele luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x