Antena Căutare

UPDATE: ANI ancheteaza averile a 15 lideri sindicali. Vezi lista celor vizati!

ANI verifica daca sindicalistii si-au dovandit nejustificat averea

UPDATE 12:10: Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat ca el si-a depus declaratia de avere si ca sta la dispozitia ANI. In cazul in care se va dovedi ca nu este un "mincinos si un infractor", va da ANI in judecata.

"Sa lase vrajelile si manipularea pe care o fac. Daca vor sa fie corecti si sa faca investigatii corecte pana la final, s-ar putea sa vada foarte multi politicieni legati de sistemul vamal din Romania", a precizat Dumitru Costin la Realitatea.

UPDATE 11:51: Presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar, a declarat ca desi si-a depus toate documentele inainte de termenul limita, a primit aproape saptamanal cate o scrisoare de la Agentia Nationala de Integritate prin care era informat sa prezinte un punct de vedere.

"M-am lamurit ca este o sacaiala si o "amenintare", o tendinta de a ne timora pe unii dintre noi mai vocali in activitatea noastra sindicala", a spus Anton Hadar la Realitatea.

UPDATE 11:30: Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca nu este surprins de aceasta masura si ca se mira cum de liderii de sindicat nu sunt arestati de DNA.

"Ca si presedintele de federatie sindicala nu mi-am depus declaratia de avere si de interese. Am comunicat si ANI acest lucru, legea in sine este un abuz si o incalcare a drepturilor fundamentale legate de libertatea sindicala", a spus Bogdan Hossu

15 lideri sindicali, Vasile Marica, Bogdan Hossu, Dumitru Costin, Ion Albu, Marius Nistor, Gheorghe Isvoranu, Liviu Luca, Anton Hadar, Marius Petcu, Vasile Lincu, Marian Gruiasi Ion Popescu sunt anchetati la aceasta ora.

Verificarile au loc in urma declaratiilor publice facute de fostul vames Marius Ungureanu referitoare la faptul ca liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, ar fi perceput mita pentru a promova si mentine unii angajati in vami.

Fostul vames Marius Ungureanu a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa - organizata de Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", condus de Vasile Lincu - ca liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mita de la angajati din vami pentru a interveni in promovarea si mentinerea lor in functii. Ungureanu a spus ca, din 1997 si pana in 2002, i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe luna.

Vasile Lincu: "Eu am bani de la tatal meu, care e plecat de 11 ani in Germania"

Liderul Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat in exclusivitate pentru Antena 3, ca nu are nimic impotriva acestei anchete, intrucat nu are nimic de ascuns, insa nu i se pare normal sa fie inclus pe lista, deoarcere nu se incadreaza in prevederile legale ale acestei anchete.

"Este dubios intrucat ANI s-a autosesizat cu privire la mai multi lideri de sindicat. am vazut lista(..) si eram si eu trecut desi nu sunt presedinte la nici o federatie. Nu am nimic impotriva, doar ca eu nu ma incadrez in prevederile legale", a spus Vasiel Lincu.

Lincu a precizat ca majoritatea avutiilor sale provin de la tatal sau, care, plecat in Germania de 11 ani, ii trimite bani pentru a-i investi.

Gheorghe Isvoranu: "Averea mea este net mai mica decat veniturile din 90 si pana acum"

Liderul Federatiei Sindicatelor Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, a declarat ca nu este deloc surprins de aceasta ancheta si ca Guvernul, si implicit, presedintele Traian Basescu urmareste o distrugere si inabusire a miscarii sindicale si o decredibilizare a liderilor sindicali.

"Pentru mine nu este o surpriza. Politicul urmareste o desfiintare, o distrugere a sindicatelor si, bineinteles o decredibilizare a miscarii, a liderilor. Nu ma derajeaza absolut deloc controlul, ci doar acest mare tam-tam care se face. (...) Toti liderii, mai ales cei care au fost mai duri in exprimare, sunt pe aceasta lista"

Mai mult decat atat, Isvoranu spune ca nu are nimic de ascuns si ca averea lui actuala este net mai mica decat veniturile sale din 90 si pana acum.

"Doresc ca ANI sa faca acest control pe averea mea actuala, care este net mai mica decat suma veniturilor mele din 90 si pana acum", a concluzionat Isvoranu.

Citeste si..... Liderul Sed Lex, Vasile Marica, acuzat de luare de mita

Sursa: antena3.ro

Foto: Intact Images

VIDEO! Unii bugetari si pensionari nu si-au primit majorarea de 15% promisa de guvern... Medicii de familie ar putea lucra doar in sistem privat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x