Antena Căutare

UPDATE. Arena Națională se deschide pentru prima dată legal, la cinci ani de la finalizarea lucrărilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a emis vineri autorizaţia de securitate la incendiu pentru Arena Naţională, care urmează să fie redeschisă.

Arena Națională

Arhiv? a1.ro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a emis vineri autorizaţia de securitate la incendiu pentru Arena Naţională, care urmează să fie redeschisă.

UPDATE: Arena Națională este deschisă, legal, începând de vineri, la aproape 5 ani de la finalizarea lucrărilor de construcție, după ce ISU a întocmit autorizația de securitate la incendiu, anunță PMB printr-un comunicat de presă, precizând că, potrivit ISU, autorizația de securitate la incendii poate fi ridicată de către administrația locală marți, 22 martie.
Primăria Capitalei mai precizează că, de săptămâna viitoare, pune la dispoziția cluburilor sportive, a Federației Române de Fotbal sau a organizatorilor de evenimente culturale acest stadion pentru organizarea de evenimente.

"Se poate și legal! Sunt bucuros pentru că am reușit să obținem autorizația de la ISU. Am găsit stadionul închis, fără autorizație, iar acum, după câteva luni, am reușit să avem toate actele în regulă. Spectatorii și jucătorii pot intra pe stadion în deplină siguranță. Avem acum confirmarea că nu există niciun risc", a declarat primarul general interimar, Răzvan Sava, citat în comunicatul de presă.

Potrivit unui comunicat transmis vineri "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a emis astăzi autorizaţia de securitate la incendiu pentru obiectivul Stadionul Arena Naţională"

"Ca urmare a solicitării de emitere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi a completării dosarului aferent de către Primăria Municipiului Bucureşti, cu agrementul tehnic pentru cele două tipuri de membrane ale acoperişului, specialiştii din cadrul instituţiei noastre au analizat documentaţia acestui obiectiv, actualizată cu modificările efectuate în ultimii ani şi au concluzionat că în acest moment se îndeplinesc condiţiile pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu" mai informează ISU.

Conform procedurii ISU va înainta Primăriei Municipiului Bucureşti o adresă prin care înştiinţează municipalitatea de "emiterea autorizaţiei şi solicitarea de ridicare a acesteia, însoţită de documentaţia vizată spre neschimbare".


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti- Ilfov a anunţat, marţi, că va transmite concluziile privind îndeplinirea cerinţelor de securitate la Arena Naţională după ce vor fi analizate completările aduse la documentaţia tehnică existentă şi că Primăria Municipiului Bucureşti, în calitate de beneficiar al investiţiei, a depus cererea de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu.

Solicitarea a fost însoţită de agrementul tehnic aferent celor două tipuri de membrane ale acoperişului. "Specialiştii din cadrul instituţiei noastre vor analiza cu celeritate completările aduse la documentaţia tehnică existentă, urmând a transmite Primăriei Municipiului Bucureşti concluziile referitoare la îndeplinirea cerinţelor de securitate la incendiu", a transmis ISU.

Primăria Capitalei a depus luni, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, cererea pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Arena Naţională, potrivit unui comunicat oficial al instituţiei.

„Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii, organism constituit pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a emis luni, 14 martie, avizul tehnic pentru agrementul pentru membrana arhitecturală a acoperişului Arenei Naţionale, potrivit căruia testul la foc realizat în laboratorul CSI SpA Italia (laborator acreditat la Bruxelles) a fost admis”, se arată în comunicat.

Primarul Capitalei, Răzvan Sava, a declarat că odată ce Primăria a primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice agrementul fizic, în cel mai scurt timp se va putea obţine şi autorizaţia de securitate de incendiu pentru Arena Naţională.

Sursă: Mediafax

Veste importantă pentru şoferi! Ce se întâmplă sâmbătă în Capitală şi ce restricţii se vor impune... Rezultate simulare BAC 2016. Elevii află astăzi ce note au obținut...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x