Antena Căutare

UPDATE! Avertizare de vant puternic in Bucuresti si 12 judete

ANM a emis o avertizare de vant, valabila miercuri, in intervalul orar 11:50 - 17:50, in 12 judete si in municipiul Bucuresti.

Update 11.45: Avertizarea de vant puternic a fost extinsa si pentru alte judete. Astfel, in judetele Constanta si Tulcea , avertizarea de fenomene meteo periculoase este valabila pana la ora 17.10.

Vezi prognoza meteo pe localitati aici!

Judetele vizate sunt Buzau, Braila, Calarasi, Ialomita, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Dambovita, Arges, Ilfov si in municipiul Bucuresti. Se vor semnala intensificari ale vantului ce pot depasi la rafala 60-65 km/h.


ANM a emis o informare conform careia, pana joi, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta temporar prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in toate regiunile tarii. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp mai ales in sud-vestul, sudul si estul tarii, precum si in zonele de deal si de munte.

Potrivit meteorologilor, pana joi dimineata vremea va fi capricioasa. Norii vor acoperi cerul aproape toata ziua, iar ploile in averse si descarcarile electrice vor fi prezente in majoritatea regiunilor, insa in sud-est si in nord-vest apar doar spre seara si vor avea caracter local. Temperaturile maxime scad cu 2-3 grade fata de ziua precedenta, valorile prognozate fiind cuprinse intre 9 si 19 grade.

Nici Capitala nu scapa de ploi, posibil si descarcari electrice. Maxima zilei nu va depasi 16-17 grade la amiaza.

Maine ploile se limiteaza la nordul si estul tarii, in timp ce in celalalte regiuni mai apar razlet, in special dupa amiaza. Vantul se mai domoleste, insa isi face simtita prezenta in timpul averselor. In sud-vestul tarii, pentru ca este mai mult soare, temperaturile cresc simtitor fata de ziua precedenta. Valorile maxime vor fi cuprinse intre 13 grade la Miercurea Ciuc si la Suceava si 22 de grade in Lunca Dunarii, la Giurgiu.

In Bucuresti vor alterna perioadele insorite cu cele cu nori mai multi si din cand in cand sunt sanse sa ploua. Maxime zilei mai castiga in jur de 2 grade si ajunge pe la 19 grade.

Vineri aria precipitatiilor se extinde din nou in partea a doua a zilei si cuprinde cam toate regiunile. Nu vor lipsi descarcarile electrice si intensificarile vantului, in special in regiunile extracarpatice. Vestea buna este ca se mai incalzeste si in Moldova, astfel ca valorile termice vor fi cuprinse la amiaza intre 15-16 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 22 de grade in Lunca Dunarii.

foto: Intact Images

Hackerul roman care a spart serverele NASA trebuie sa plateasca peste 580.000 dolari agentiei spatiale americane... A murit si cea de-a doua siameza nascuta la Pitesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x