UPDATE! BAC, Sesiunea a II-a: 240 de absolventi, eliminati pentru frauda de la examenul scris de Limba si literatura romana

Ministerul Educatiei a publicat pe site baremul de evaluare si de notare a lucrarilor la examenul de Limba si literatura romana, desfasurat luni, 29 august. Potrivit baremului, nota finala se calculeaza prin impartirea la 10 a punctajului total acordat pentru lucrare.

UPDATE! 18:58
240 de candidati au fost eliminati, reprezentand 0,44% dintre cei prezenti

Un candidat a sunat la 112 sa reclame ca la el in sala se copiaza.

UPDATE 16:35! Vezi aici baremul de corectare la proba de Limba si literatura romana!

UPDATE 12:50!


UPDATE 11:20!


Candidatii au avut de comentat un text din romanul „Adela", de Garabet Ibraileanu. Al doilea subiect a fost comentarea pe marginea unui text de Nichita Stanescu, iar la al treilea subiect candidatilor li se cerea sa redacteze un text din care sa reiasa felul in care se reflecta tema intr-o nuvela.
In 4 septembrie vor fi afisate primele rezultate, tot atunci putand depune contestatii cei nemultumiti de notele obtinute. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, vor fi afisate in 7 septembrie.

Probleme orale ale bacalaureatului - limba romana, limba materna, o limba straina, competente digitale - s-au desfasurat in perioada 22 - 26 august.

Conform centralizarii nationale realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare rezultatele finale la primele probele ale sesiunii august - septembrie a examenului de bacalaureat indica faptul ca la proba de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana, din totalul celor 11.909 elevi inscrisi s-au prezentat la examen 10.054 de candidati.

Dintre elevii care au sustinut proba de competenta in limba romana 3.774 de candidati (31,69%) au obtinut nivelul de competenta mediu, 4.119 de candidati (34,59%) nivelul avansat, in timp ce 2.160 de candidati (18,14%) au obtinut nivelul de competenta experimentat, a precizat sursa citata.

La aceasta proba un singur candidat a fost eliminat din examen pentru ca avea la el telefon mobil.

La a doua proba, respectiv cea de evaluare a competentelor de comunicare in limba materna, din totalul celor 291 de elevi inscrisi s-au prezentat la examinare 258. Dintre acestia, 29 (9,97%) au obtinut nivelul de competenta mediu, 105 (36,8%) au obtinut nivelul de competenta avansat, iar 124 (42,61%) pe cel de experimentat.

Potrivit MECTS, la aceasta proba nu a fost inregistrat nicio eliminare.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, le-a transmis celor care vor sustine examenul ca nivelul de exigenta la bacalaureatul din toamna va fi la fel ca in prima sesiune si vor trece doar cei care au invatat.

Standardele nu vor fi scazute, dificultatea subiectelor si nivelul de corectitudine vor fi aceleasi, iar oricine se asteapta la altceva "comite o eroare capitala", a atentionat ministrul Educatiei.

Cei care intra in examen cu manuale, dictionare, notite sau insemnari, cu telefoane mobile sau alte mijloace electronice de calcul ori de comunicare, indiferent daca le folosesc sau nu la rezolvarea subiectelor, risca sa fie eliminati din examen si nu se vor putea prezenta in urmatoarele doua sesiuni.

In salile de examen vor fi camere de supraveghere si se vor face controale, iar neregulile pot fi sesizate la Ministerul Educatiei prin Tel Verde.

2011 este anul cu cea mai scazuta rata de promovabilitate in prima sesiune, unu din doi candidati respinsi, cei mai multi eliminati pentru frauda, cel mai mare numar de contestatii si numar record de candidati inscrisi la sesiunea a doua.

Sursa: Jurnalul

Ultimele știri