Antena Căutare

UPDATE! Basescu a participat la parada de Ziua Nationala, la Arcul de Triumf: Vezi filmul evenimentelor!

1.500 de militari si tehnica militara a MApN, MAI, SRI si SPP alaturi de presedintele Traian Basescu, au participat la Parada militara organizata de Ziua Nationala a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.

UPDATE 12:30 "Jos cu Basescu!" Presedintele a fost huiduit la finalul paradei de la Arcul de Triumf

UPDATE 11:50 Parada s-a incheiat.


Vezi parada tancurilor MApN-ului!



UPDATE 11:12 A inceput parada militara.



Printre participanti se numara seful SRI - Gabriel Maior, seful SIE - Mihai Ungureanu, primarul Capitalei - Sorin Oprescu, fostul presedinte Emil Constantinescu, vicepresedintele Senatului - Cristian Diaconescu, Patriarhul Daniel, presedintele PRM - C.V. Tudor.

UPDATE 11:01 Presedintele Traian Basescu a ajuns in Piata Arcului de Triumf si a fost intampinat cu onoruri de fanfara.
Bateria de artilerie a regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" a tras 21 de salve de tun in timpul interpretarii Imnului National al Romaniei. Imediat dupa intonarea imnului, Traian Basescu a depus o coroana de flori in cinstea soldatilor romani.



Din primele informatii in Piata Arcului de Triumf sunt aproximativ 25.ooo de oameni.

Alaturi de Traian Basescu se afla noul presedinte al Senatului, Vasile Blaga, si ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea.

UPDATE 10.50:
Premierul Emil Boc a fost huiduit, in aceasta dimineata, la Alba Iulia. In timpul ceremoniilor, in momentul in care a depus o coroana de flori la statuia lui Mihai Viteazul, mai multe persoane l-au huiduit pe premier.

UPDATE 10.45: Zeci de tancuri, taburi si alte masini s-au instalat pe pozitii, pentru defilarea care va incepe peste putin timp. Numerosi oficiali sunt asteptati la eveniment, inclusiv presedintele Traian Basescu, potrivit programului anuntat de Presedintie. Peste 1.500 de militari si tehnica militara apartinand Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza vor participa la parada militara din Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.


UPDATE 9.35:
Presedintele Senatului Vasile Blaga a participat la depunerile de coroane din Parcul Carol din Bucuresti. Evenimentul a inceput putin dupa ora 8:00 cu o slujba religioasa si a continuat in depuneri de coroane la Mormantul Ostasului Necunoscut din parcul bucurestean. In jurul orei 9:00, Vasile Blaga a primit onorul militar, dupa care trupele militare s-au retras.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR:

Ora 8:00:
Vor avea loc ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, si la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I.

Intre 9.00 si 15.00: Circulatia va fi inchisa total pe mai multe strazi din zona Arcului de Triumf. Nu se va circula pe Soseaua Kiseleff si pe strazile adiacente, pe Strada Alexandru Constantinescu, pe Bulevardul Alexandru Averescu, Bulevardul Marasti si pe Bulevardul Maresal Constantin Prezan.Nu se va circula nici pe banda a treia a Soselei Bucuresti - Ploiesti, dinspre Fantana Miorita catre Piata Presei Libere.

De la ora 10:00 va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul ''Ostasului Necunoscut'' din Parcul Carol I iar incepand cu ora 11:00, in zona Arcului de Triumf, va avea loc o parada militara.

Un moment special al Paradei il va constitui defilarea Detasamentului de cavalerie al Jandarmeriei, care ar putea avea un participant special - o fetita de numai 9 ani. Prezenta acesteia este insa incerta.

17.40: Incepe in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National, vor avea loc un ceremonial militar si un concert de cantece ostasesti, urmate de retragerea cu torte a militarilor din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" pe itinerariul Palatul Cercului Militar National, Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

Intre orele 17 si 19: Traficul va fi restrictionat si pe traseul Palatul Cercului Militar - Bulevardul Vasile Milea. Politia Capitalei recomanda cateva rute ocolitoare.


Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Avertizare de ceata deasa, valabila pana la ora 11:10. Vezi judetele vizate!... Untitled stire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x