Antena Căutare

UPDATE / Bugetarii, din nou in strada: Incidente cu scutierii la Vaslui

UPDATE: Circa 200 de persoane din cele aproape 1.500 care s-au adunat vineri dimineata in Piata Civica din centrul orasului Vaslui au fortat intrarea in sediul Prefecturii. Oamenii au fost opriti de jandarmi, care au format un cordon in fata institutiei. Incidentul s-a produs in jurul orei 11:30. Un grup de manifestanti a incercat sa intre in sediul Prefecturii, insa fortele de ordine au impiedicat accesul, creandu-se astfel o busculada. In interiorul institutiei de afla alti circa 30 de scutieri, care sunt pregatiti pentru a interveni in cazul in care situatia scapa de sub control. La protestul din Vaslui participa pensionari, cadre didactice, politisti, angajati in sistemul sanitar si administratie.

Foto: Paul Chirila

Nemultumiti de masurile de austeritate, bugetarii sunt din ce in ce mai hotarati sa isi ceara drepturile si ies cu miile in strada. Astazi au loc proteste in toate marile orase ale tarii. 3.500 de persoane participa la un miting de protest in fata prefecturii Teleorman, iar alte cateva sute de oameni vor protesta in fata prefecturii Timis. De asemenea, peste 500 de oameni protesteaza la Vaslui.

Protestatarii au huiduit Guvernul si joi, iar unii dintre ei au incendiat afise electorale cu Traian Basescu.

La Brasov, protestul s-a lasat cu o busculada. Sindicalistii au fortat intrarea in sediul Prefecturii si s-au imbrancit cu fortele de ordine.

Protest zgomotos au facut si prahovenii. Profesori, cadre medicale, actori, elevi si pensionari s-au adunat in fata Prefecturii din Ploiesti si au blocat mai bine de o ora traficul in zona.

Aceeasi atmosfera agitata a fost in Neamt, Iasi, Satu Mare, Arad, Deva, Sibiu sau Mehedinti. Peste tot au iesit sindicalisti si pensionari revoltati de masurile guvernului.

Si la Constanta au fost proteste, dar nu de strada. Judectorii si grefierii de la Tribunalul Constanta au decis ca de acum inainte vor opri procesele timp de de doua ore, zilnic.
Judecatorii din Constanta ameninta ca intra in greva generala pe termen nelimitat, daca li se va taia un sfert din salariu.

Modificarea sistemului de compensare ar putea scumpi medicamentele intre 40 si 90%... Vreme capricioasa in weekend. Vezi prognoza meteo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x