Antena Căutare

UPDATE! Cazul injunghierilor din Deta: Cei 4 agresori, arestati preventiv

Parchetul Timis a preluat cazul injunghierilor de la Deta. Fiii primarului din Deta sunt cercetati pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri si port ilegal de obiecte contondente. Patru persoane implicate in scandalul din Deta au fost arestate.

UPDATE 22:18 Primarul PDL din Deta, Petru Roman, nu demisioneaza. Doi fii ai sai au primit mandate de arestare.

"Nu cred ca trebuie sa demisionez din functia de primar, pentru ca pe mine m-au ales cetatenii. Deta este oras destul de linistit, aici nu se umbla cu cutite. Oamenii sunt harnici, linistiti, la locul lor. (...) Nu intentionez sa-mi dau demisia, ci, din contra, vreau sa-mi duc mandatul pana la sfarsit", a declarat primarul orasului Deta, Petru Roman, luni seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Edilul a mai precizat, referitor la fiul sau cel mare, Bogdan Roman, principalul actor din acest scandal, ca nu stie unde se afla, dar nu crede sa fi plecat din tara.

UPDATE 20:14
Demisia sefului de politie din Deta a fost confirmata oficial de Seful Politiei Romane.

"Activitatea Politiei Deta nu este una la standardele pe care eu le pretind. El (Viorel Golosie - n.r.) si-a înaintat demisia, iar eu am acceptat-o. A fost o gafa din partea lui sa spuna ca nu avea benzina, tine de responsabilitatea unui sef sa se organizeze, cu siguranta ar fi primit daca ar fi cerut"
, a declarat, luni seara, la Deta, Liviu Popa, pentru Mediafax.

UPDATE 19.30:
Judecatorii au emis mandate de arestare pe 29 de zile pentru patru persoane implicate in scandalul de sâmbata. Printre persoanele arestate se numara si fiul cel mic al primarului din Deta, Calin Roman.

UPDATE 17.50:
Viorel Golosie, seful Politiei Deta, si-a dat demisia. Informatia nu a fost confirmata oficial.

UPDATE 16.45: Aproximativ 200 de oameni s-au adunat in fata Judecatoriei Deta in semn de sprijin pentru primarul localitatii, Petru Roman, ai carui baieti sunt cercetati in cazul injunghierilor.

UPDATE 16.05: Declaratie-soc in cazul Deta! Seful Politiei din Deta, Viorel Golosie, a explicat ca organele de ordine nu au putut interveni prompt in cazul bataii cu sabii, deoarece nu aveau decat "doi litri de benzina in rezervor".

UPDATE 15.15: Procurorii solicita arestari in cazul Deta, pentru ultraj, loviri si tulburarea linistii publice. Cei 4 retinuti in acest dosar, printre care si fiul cel mic al primarului din Deta, vor fi adusi in fata judecatorilor.

UPDATE 14.15: Liviu Popa, seful Politiei Romane: „Daca lucrurile s-au intamplat asa cum se aude, seful Politiei Deta ar trebui sa fie cu demisia semnata pe masa"

UPDATE 13.25: Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat intr-o interventie telefonica la Antena 3 ca a aflat despre situatia din Deta din presa si ca si-a intrerupt concediul pentru a putea ajunge in orasul din judetul Timis, impreuna cu un corp de control, pentru a incepe o ancheta referitoare la modul in care a tratat politia locala incidentul.

Cred ca toate aceste lucruri s-au intamplat pe fondul unei actiuni defectuoase a Politiei din Deta", a declarat Popa. El a adaugat ca a urmarit desfasurarea evenimentelor pe internet si ca se impunea prezenta sa la Timisoara.

Am pus dispus cercetarea prealabila a cinci lucratori de politie pana in prezent. Acesti cinci lucratori de politie sunt seful politiei Deta, seful compartimentului de ordine publica si, totodata, ofiterul care a luat sabia de la locul incidentului si care a incalcat ABC-ul muncii de politie si, de asemenea, trei lucratori de politie care au participat la actiunea de sambata spre duminica noaptea si care au fost prezenti la evenimentul respectiv", a precizat Popa.

Totodata, seful Politiei Romane crede ca este foarte posibil ca lipsa de interventie si reactie a politistilor care erau la fata locului sa fi fost conditionata de calitatea presupusilor agresori de a fi copiii primarului orasului Deta.

In plus, Popa a spus ca va face o declaratie de presa in cursul acestei zile la Deta, dar nu crede ca va anunta demiteri, desi ar vrea acest lucru.

UPDATE 11.20: Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a fost trimis la Deta. Ministrul de Interne, Traian Igas, a dispus inceperea unei anchete la Politia Deta.

Potrivit Mediafax, Ministrul de Interne, Traian Igas, a anuntat, luni, ca a dispus o ancheta la Deta, unde se afla si Liviu Popa, seful Politiei Romane, fiind vizata cauza in care fiii primarului din localitate si alte trei persoane sunt cercetati in urma scandalului in care trei persoane au fost taiate cu o sabie.

Intrebat daca a dispus o ancheta in cazul scandalului de la Deta, Igas a precizat: "Da, in momentul de fata domnul Popa Liviu e la fata locului si desfasoara ancheta".

Igas a mai spus ca va comunica informatiile in legatura cu acest caz in momentul in care se va finaliza aceasta ancheta administrativa.

Unul dintre fiii primarului din Deta ar fi injunghiat, in noaptea de sambata spre duminica, trei persoane, in timpul unui scandal. Imediat dupa atac, Bogdan Daniel Roman a disparut. Potrivit politistilor, si fratele presupusului atacator a fost implicat in scandalul de la terasa din centrul orasului Deta.

Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta, Calin Roman, implicat in conflictul din noaptea de sambata, a fost gasit de politisti chiar in locuinta sa din oras, conform Mediafax. Alte doua persoane implicate in incident s-au predat si sunt audiate de autoritati. Fiul cel mare al primarului, Bogdan Roman, autorul atacului in urma caruia trei tineri au fost grav raniti, este cautat in continuare de politisti.

Roman Calin a fost gasit chiar intr-una din casele familiei. Purtatorul de cuvant al IJP Timis, Madalina Mezdrea a declarat ca suspectul va fi retinut pentru 24 de ore si cel mai probabil procurorii vor propune arestarea sa preventiva pentru 29 de zile.

Sursa: Antena3

Constanta: Adolescent de 16 ani mort dupa ce, ca sa se distreze, a inhalat gaz de bricheta... O nava a luat foc in santierul naval Midia-Navodari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x