Antena Căutare

UPDATE! Cei patru turisti rataciti in Muntii Piatra Craiului, gasiti de salvamontisti

Patru turisti care voiau sa ajunga la peste doua mii de metri inaltime, pe Varful "La Om", s-au ratacit aseara in muntii Piatra Craiului. Din cauza ghetii si a zapezii cei patru n-au mai putut inainta si nici nu s-au putut intoarce. Cei patru au fost gasiti, astazi, de salvamontisti, ei innoptand la un refugiu din zona.

Potrivit sefului Salvamont, Mircea Opris, cei patru turisti bucuresteni au plecat de la Refugiul Spirlea si s-au aventurat pe traseul La Lanturi - Varfu Omu, care este inchis din cauza ghetii si a zapezii.


"Au ramas blocati intr-o zona foarte greu accesibila. Deocamdata echipa noastra de la Salvamont Zarnesti este plecata in cautarea lor. Nu au semnal in zona si nu putem lua legatura cu ei acum, dar acum o jumatate de ora erau in zona. Nu ajunsesera la ei, dar cu siguranta ii vor gasi pentru ca acolo este o zona foarte ingusta unde au ramas blocati si nu mai pot inainta nici la stanga nici la dreapta. Nu pot face altceva decat sa astepte echipele de salvatori", a spus seful Salvamont Romania, conform Mediafax.

Turistii care erau nevatamati si imbracati corespunzator au fost sfatuiti la telefon sa petreaca noaptea intr-un refugiu din zona.

VIDEO! Noapte de rugaciune pentru credinciosii romano-catolici... Presedintele a adresat un mesaj credinciosilor catolici care sarbatoresc Invierea Domnului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x