Antena Căutare

UPDATE! Deputatul Mihail Boldea a primit mandat de arestare in lipsa

Autoritatile abilitate cer emiterea unui mandat de arestare pe numele deputatului Mihail Boldea. Acesta este un pas obligatoriu inainte in vederea solicitarii unei cereri de urmarire internationala.

UPDATE 21:31 Procurorul General al Romaniei controleaza DIICOT Galati dupa cazul Boldea

UPDATE 17:35.
Instanta a admis cererea procurorilor DIICOT si a emis mandat de arestare pentru numele deputatului fugar Mihail Boldea.

UPDATE 15:55. Tatal si fratele mai mic ai deputatului Mihail Boldea sunt acuzati de spalare de bani. Avocatul fugar le-a donat acestora mai multe imobile in urma cu o luna. Cei doi au fost audiati la sediul DIICOT Galati.

UPDATE 15:20. Conform ultimelor informatii deputatul Mihail Boldea s-ar afla in Egipt, in statiunea Sharm-el-Sheikh din Peninsula Sinai, aflata in apropierea granitei cu Israelul.

UPDATE 15:00. Procurorii DIICOT solicita emiterea unui mandat de arestare pentru avocatul Mihail Boldea. Acesta a parasit tara pe 17 martie cu destinatia Turcia si exista suspiciuni ca se sustrage unei masuri de arest preventiv. In lipsa acestuia se poate emite ulterior un mandat de cautare internationala.

Atat seful DIICOT, Codrut Olaru, cat si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi se disculpa in cazul deputatului Mihail Boldea si afirma ca au respectat legea intocmai.

Autoritatile romane nu stiu in acest moment unde se afla deputatul, insa se fac investigatii, impreuna cu autoritatile din Turcia, pentru a identifica destinatia acestuia

Ce spune seful DIICOT, Codrut Olaru

In perioada 16-21 martie, orele 14:00, DIICOT nu a detinut niciun fel de informatii privind plecarea din tara a lui Boldea, pentru ca in ziua de 20 martie, la ora 17:00, sa se obtina avizul privind perchezitia, retinerea si arestarea lui Boldea, acesta fiind trimis la DIICOT Galati. In aceeasi zi, la ora 19.00, s-a dispus darea in consemn si retinerea lui Mihail Boldea. Pe 21 martie, la ora 16:35, DIICOT a primit confirmarea ca Boldea a fost in Turcia.

Mihail Boldea a parasit Romania cu destinatia Turcia. Din Turcia, el s-a imbarcat spre o destinatie necunoscuta

Vom indisponibiliza tot ce inseamna imobil care ii apartine lui Boldea si sume de bani care vor fi gasite in locuintele lui

Un vid legislativ, de vina pentru fuga lui Boldea

Seful DIICOT mai spune ca fuga din tara a lui Mihail Boldea ar fi un tertip de a se sustrage de la arestarea preventiva, si nu de la urmarirea penala, care merge mai departe.

Cooperarea cu SRI este una corecta, nu se pune problema unei tradari. Excludem complicitatea materiala sau morala a autoritatilor in acest caz. Prioritatea este recuperarea prejudiciului creat de gruparea condusa de Mihail Boldea, astfel ca s-a dispus indisponibilizarea bunurilor ce ii apartin deputatului",
a mai anuntat Codrut Olaru.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi:

"Nu cred ca este o culpa a serviciilor de informatii in acest caz. S-a muncit un an si jumatate, s-au analizat probe, sunt multi inculpati, iar procurorii au ajuns la o persoana cu o functie inalta in stat"

"Eu nu am ce sa imput procurorului care a lucrat un an de zile si a strans probe. Nu pot sa ii imput un impediment de natura legislativa. Faptul ca Boldea a trecut granita nu poate fi imputat nici procurorului, nici politistului de frontiera. El a plecat legal, nu avea emis mandat de retinere sau de arestare"

"Noi nu putem sa cerem extradarea lui pana cand nu vom avea un mandat de arestare"

"Nu imi voi da demisia din cauza unui impediment legislativ, procurorii si-au facut treaba in acest caz"


Valentin Boldea, fratele lui Mihail Boldea, a fost ridicat de procurorii DIICOT si dus la audieri, dupa perchezitiile facute joi dimineata la Bucuresti si Galati, la imobile ce ii apartin deputatului.

Deputatul Mihail Boldea, ramas marti fara imunitate parlamentara, este cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Foto: ziuaveche.ro

Singurul investitor strain in agricultura din Gorj, batut de sateni... VIDEO! Mircea Badea: “Sunt foarte multumit ca Boldea a tirat-o”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x