Antena Căutare

UPDATE! Descinderi in vamile din vestul Romaniei: Seful de la Stamora Moravita, dat in urmarire

Vamile din vestul Romaniei au fost blocate de mascati. Pret de cateva ore, la granita cu Serbia nu s-a iesit si nu s-a intrat in tara. Vamesii si politistii de frontiera au fost retinuti pentru trafic cu tigari. Cei retinuti vor ajunge in Bucuresti, la Directia Nationala Anticoruptie. In paralel, vamile de marfuri din 10 judete sunt verificate, sub coordonarea Parchetului Arges.

UPDATE 19.00: Cinci persoane au fost retinute pentru 24 de ore la Pitesti, intr-un dosar legat de cel al coruptiei din vami

UPDATE 17.30: Anchetatorii au descoperit ca atunci cand nu incasau spagile de la contrabandisti, politistii de frontiera se iubeau cu colegele lor prin birourile proaspat renovate pentru aderarea la spatiul Schengen

UPDATE 16:30: Seful vamii Stamora Moravita, Milan Stefan Gubic, a fost dat in urmarire generala. El este cautat in dosarul de coruptie in cadrul caruia au fost adusi la audieri zeci de vamesi si politisti de frontiera. Acesta intrase in concediu medical saptamana trecuta.




UPDATE 15:50:
Editorial: Dementa la Bruxelles pe "superproductiile" Siret si Stara Moravita

UPDATE 13.30:
Cel putin 46 de politisti de frontiera si peste 20 de vamesi, incluzand sefii de tura de la Vama Moravita si un sef de tura de la Politia de Frontiera Moravita vor ajunge la Bucuresti pentru a raspunde la intrebarile anchetatorilor anticoruptie.




Persoanele suspectate de contrabanda erau monitorizate din august 2010, iar ancheta in cazul lor a fost coordonata de politistii de la IPJ Arges. De altfel, descinderile din cele cinci vami si sectoare din judetele Timis si Caras-Severin sunt facute de ofiterii DGA si procurorii anticoruptie. "Judetul Arges se afla printre primele trei judete la volumul de tigarete confiscate. Actiunile de urmarire de desfasoara de foarte multa vreme. Am garantia ca la finalul anchetei vom avea prilejul sa constatam ce s-a intamplat", a declarat prefectul judetul Arges, Gheorghe Davidescu.



Mai multe filtre au fost organizate de politisti si jandarmi pe drumul dintre Timisoara si Vama Stamora Mravita, iar descinderi au loc si la locuintele vamesilor si politistilor din municipiu. In judetul Caras-Severin, zeci demascati au descins la vama Naidas, a carei activitate a fost blocata, in timp ce pe drumurile din judet au fost organizate mai multe filtre.


Descinderi au loc si in Resita, la locuintele vamesilor si politistilor de frontiera vizati de anchetatori. Descinderile din Timis si Caras-Severin au inceput simultan, marti dimineata, la ora 6:00.

La descinderi, participa jandarmi, politisti, ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie, persoaneole vizate in acheta Directiei Nationale Anticoruptie urmand a fi aduse la Bucuresti pentru audieri.

In acest caz, politistii si vamesii vizati au fost monitorizati mai multe luni, procurorii avand indicii si probe privind fapte de coruptie la punctele de trecere a frontierei.

Zeci de politisti si mascati, coordonati de ofiteri ai DGA si de procurori ai DNA, au descins, marti dimineata, in vamile Stamora Moravita, judetul Timis, si Naidas, judetul Caras - Severin, mai multi vamesi si politisti de frontiera fiind suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului cu tigari din Serbia.

Jaf armat la o casa de pariuri din Capitala. Hotii au reusit sa fuga cu 3 mii de lei... sapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x