Antena Căutare

UPDATE! Directorul ANOFM, Silviu Bian, demis si arestat pentru 29 de zile

Seful Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, a fost demis din functia de director al ANOFM, prin ordin al premierului Emil Boc. De asemenea Bian a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile. Procurorii DNA au decis arestarea lui pentru luare de mita. Bian ar fi fost arestat in timp ce primea 80.000 de lei de la angajatii agentiei din Brasov.

Sambata, anchetatorii anticoruptie l-au adus de la Brasov pe Silviu Bian la sediul DNA, audierea acestuia incheindu-se in jurul orei 2.30. Potrivit avocatului Ene, secretarul de stat s-a declarat nevinovat. Ordonanta de retinere a fost emisa, duminica, in jurul orei 1.00.

Conform Antena3, flagrantul a avut loc la Brasov, in urma cu doua ore, iar Bian se afla cu procurorii anticoruptie, urmand sa fie prezentat in fata unei instante cu propunere de arestare preventiva.

Banii ar fi provenit de la mai multi angajati ai AJOFM Brasov ce erau amenintati cu disponibilizarea. Ei ar fi strans 80.000 de lei pentru a-i oferi sefului ANOFM in schimbul mentinerii in functii.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, pentru Antena 3, ca nu stie nimic despre acest fapt "Nu am, in acest moment, informatii referitoare la acest caz".

Intrebata daca il cunoaste pe Bian, Sulfina Barbu a recunoscut ca il stie si ca va fi informata, cu siguranta, despre faptele pe care le-a comis si in ce conditii a fost retinut. "In cele trei saptamani, de cand sunt la conducerea ministerului, nu mi-au fost aduse informatii despre domnia sa", a declarat Sulfina Barbu.

Silviu Bian este presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si Presedintele Consiliului de Administratie al ANOFM. El a fost propus pentru sefia Agentiei de filiala Alba a Partidului Democrat Liberal (PDL).

Bian a mai fost presedinte al ANOFM in perioada 2005-2007.

VIDEO! Accident soldat cu trei morti in judetul Sibiu... Subventia la caldura s-ar putea pierde din 2012. Guvernul are datorii de 8 mld. lei la RADET!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x