Antena Căutare

UPDATE! FOTO! Stalpi de iluminat, pentru pestii din Herastrau!

Proiectul initiat de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) in 2009, prin care s-au cerut 2,5 milioane de lei pentru modernizarea si reabilitarea Parcului Herastrau, pare ca s-a concretizat. Insa total pe dos! Stalpii de iluminat cu panouri fotovoltaice au fost montati pe marginea lacului... pentru pesti.

UPDATE 15.45 Raspunsul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti vizeaza faptul ca stalpii de iluminat cu panouri fotovoltaice au fost plasati si in alte zone, nu numai pe marginea lacului.

"Mentionam ca au fost montati stalpi atat catre zona noului pasaj pietonal din Baneasa, cat si catre aleile parcului, in zone unde era necesara prezenta acestora. Proiectul de iluminare a parcurilor cu panouri fotovoltaice a avut in vedere montarea acestora in parcurile pe care le avem in administrare si le veti regasi in urmatoarele zone: locul de joaca din Parcul Izvor (Miniparlamentul copiilor), in Parcul Cismigiu (Debarcader, Parcul Floreasca (loc de joaca), Parcul Herastrau (intarea Pescarus si Zona Exploflora).catre zona noului pasajului Baneasa", a declarat ALPAB.

Decizia ALPAB de a extinde si reabilita Parcul Herastrau a ajuns, in sfarsit, la o finalitate. Insa nu una dorita de cetatenii bucuresteni. In sensul ca noii stalpi de iluminat ecologici nu aduc niciun beneficiu vizitatorilor parcului, ei aflandu-se pe marginea apei, plasati in locuri in care nu calca picior de om.

Cum ar putea lumea sa se bucure de lumina produsa de panourile fotovoltaice ale stalpilor, din moment ce nimeni nu se inghesuie si nu are voie sa se plimbe pe marginea lacului? Pana acum, nici Primaria Sectorului 1 Bucuresti si nici ALPAB nu au luat in calcul inutilitatea modului in care sunt folositi stalpii.

Valoarea proiectului de extindere si reabilitare a parcului este de 2,5 milioane lei, dintre care 1,5 milioane din fonduri nerambursabile.

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Foto: Mihai Stetcu / A1.ro

Noi acuzatii de malpraxis la maternitatea din Botosani... VIDEO! Ceremonii de Ziua Armatei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x