Antena Căutare

UPDATE! Giurgiu: 64 de rachete, furate dintr-un tren

Patru lazi cu focoase pentru rachete, fiecare continand cate 16 rachete, au disparut dintr-un tren care transporta armele de la Brasov spre Bulgaria.

UPDATE 19.10: "Focoasele pentru rachete furate in Romania nu erau destinate armatei bulgare, ci unei companii private din tara vecina", a precizat ministerul bulgar al Apararii, citat de novinite.com. "Informatiile primite prin canele militaro-diplomatice arata ca detonatoarele erau destinate unei firme bulgaresti, ceea ce a fost de asemenea confirmat de ministerul roman de Externe", precizeaza ministerul bulgar al Apararii, intr-un comunicat de presa. Numele acestei companii nu a fost precizat.

UPDATE 17.55: Surse jandarmerie: "Noi nu stim ce se transporta. La fiecare oprire jandarmii coboara si fac verificarea la sigilii, in rest supravegherea se face din vagonul corp garda, in care stau jandarmii in astfel de misiuni"

"In ceea ce priveste numarul jandarmilor trimisi in astfel de misiuni speciale sunt anumite norme care stabilesc cati participa. In momentul in care suntem chemati pentru o astfel de misiune , noi nu stim ce pazim, si referindu-ma la acest caz, nu se stia ce se afla in acele lazi sigilate. Mai mult, pentru efectivele care asigura paza transporturilor produse cu caracter special jandarmii nu stau in vagoanele -tot cu referire la cazul de azi- in care este transportul, ci stau intr-un vagon tip corp garda, special amenajat, dotat cu utilitatile corespunzatoare, plasat de-a lungul garniturii. Haideti sa va explic cum se procedeaza: la fiecare oprire jandarmii coboara si verifica sigiliile. In rest, supravegherea se face din vagonul corp garda", au declarat pentru Jurnalul National surse din cadrul Jandarmeriei.

UPDATE 15.10: 70 de politisti au fost mobilizati la intrarile si iesirile din Giurgiu. "Intr-adevar, au fost instituite filtre ale politiei pentru verificarea masilor si pentru aflarea, in masura in care se va putea, a diverselor informatii legate de acest caz. Astfel, 70 de politisti- de la Rutiera, Ordine Publica si Investigatii Criminale au fost mobilizati pentru verificarea intrarilor sI iesirilor din judet. Dupa cum stiti, deocamdata ancheta este in desfasurare, sunt necunoscute pe care incercam sa le aflam si sa le punem cap la cap", au declarat surse din cadrul Politiei Giurgiu.

UPDATE 14.45: Marius Militaru, purtator de cuvant al MAI, a declarat in cadrul conferintei de presa ca elementele care au fost furate nu sunt periculoase, pentru ca ele fac parte dintr-un sistem: "In mod integrat, pot prezenta un pericol, dar nu separat"

UPDATE 11.55: Ancheta furtului de armament a fost preluata de Parchetul Militar, chiar daca Ministerul Apararii Nationale nu a fost implicat in organizarea transportului. La aceasta ora, judetul Giurgiu este impanzit de filtre de politie, unde este verificata fiecare masina.

Furtul de sambata este cel mai grav dupa cel produs in ianuarie 2009, la Ciorogarla, cand au fost furate 62 de arme si armamentul aferent dintr-o unitate militara. 11 militari au fost condamnati la inchisoare, pedepsele variind intre sase luni si 15 ani. Cele mai multe arme au fost recuperate ulterior, dupa ce ajunsesera in posesia unor clanuri interlope.

UPDATE 11.40: Potrivit unor surse judiciare, de la Brasov spre Bulgaria trenul ar fi avut trei opriri, iar disparitia lazilor cu focoase a fost sesizata de catre angajatii CFR din Gara Stanesti (Giurgiu), care au observat ca de la unul dintre vagoane lipsea sigiliul.

Furtul armelor, care proveneau de la o fabrica din judetul Brasov a fost constatat de-abia la Giurgiu, cand s-a descoperit ca sigiliul vagonului in care se aflau armele a fost rupt.

Paza transportului era asigurata de zece jandarmi, iar din primele informatii se pare ca furtul s-a produs in apropiere de Giurgiu, langa localitatea Stanesti.

Furtul s-a produs cu aproape 24 de ora an urma, sambata la ora 14, fiind descoperit de angajatii CFR din statia Giurgiu Nord care au controlat trenul inainte de a iesi din Romania

Sursa: Jurnalul National

Fostul mare jucator al Stelei Stefan Sames a murit... Romii cer schimbarea definitiei cuvantului "tigan" in DEX...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x