Antena Căutare

UPDATE! Igas, dupa acuzele de protectie a spagilor vamale: I-am deranjat pe "beneficiarii nepotismului"

Protectia spagarilor din vamile de la granita cu Serbia era asigurata de la Bucuresti, din structura de conducere a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera sau chiar de la Ministerul de Interne, informeaza pressalert.ro. Traian Igas, cel acuzat ca ar fi avertizat vamesii inainte de descinderi, a spus ca invinuirile vin pentru ca este incomod si deranjant pentru "beneficiarii nepotismului".

UPDATE! 19:51
Igas: Apar acuzatii privind implicarea mea in scandalul vamilor pentru ca am devenit incomod si ca i-a deranjat pe "beneficiarii nepotismului".

"Nu este de ignorat ca toate aceste asa-zise dezvaluri vin la numai o zi dupa ce am demarat cel mai amplu proces de evaluare a personalului din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Sunt hotarat sa continui restructurarea din temelii a sistemului si nu exclud aparitia pe viitor a altor atacuri similare"


Ministrul a precizat ca probabil a devenit "incomod" pentru ca este "primul ministru al Internelor care a avut curajul sa inceapa un proces real de reforma".

"Sunt convins ca i-am deranjat pe toti aceia care au ajuns in structurile de Interne fara a avea pregatirea necesara, singura lor calitate fiind aceea de beneficiar al nepotismului", a conchis ministrul Traian Igas.

Ministrul de Interne a facut aceste precizari dupa ce in presa au aparut, vineri, informatii potrivit carora el ar proteja sistemul de spagi de la granita cu Serbia si ar fi avertizat, in noiembrie 2010, ca vor fi descinderi in vama Naidas ale Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) .





Din inregistrari reiese ca ministrul de Interne, Traian Igas, a transmis un semnal inca din noiembrie 2010, in plina investigatie a DNA, ca urmeaza actiuni in vama Naidas.

Vezi aici convorbirile inregistrate de agentul sub acoperire infiltrat in vama Naidas!

In baza relatiilor pe care le avea in IGPF, agentul Sorin Marin Pantea era avertizat de fiecare data cand trebuia sa vina un control si isi lua liber in acele zile.

Conform investigatorului sub acoperire, Pantea Sorin Marin i-a comunicat ca nasul sau i-a transmis ca Igas nu-l poate proteja in cazul in care se dovedea implicarea sa in in savarsirea de infractiuni.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Se scumpeste calatoria cu metroul. Vezi cu cat!... VIDEO! Gramezi de cabluri taiate si depozitate in Piata Operei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x