Antena Căutare

UPDATE! Medicii ale caror paciente au murit dupa operatii estetice sunt trasi la raspundere

Doua operatii estetice s-au incheiat tragic. Doua familii indoliate, isi cauta dreptatea. La Iasi, rudele femeii moarte dupa o interventie de corectie a sanilor il acuza oficial de omor calificat pe medicul care a operat-o. La Galati, in schimb, un medic lanseaza alte acuzatii grave. Spune ca femeia cu intestinele perforate dupa o lipoaspiratie nu e singura pacienta nenorocita in clinica unde opera chirurgul Calin Dobos

In urma cu doua saptamani, o operatie de corectare a silicoanelor a bagat-o pe Maria in coma. Si apoi, in mormant. Doctorul care a taiat-o de trei ori, in doi ani, este acum acuzat de omor calificat. Rudele femeii au depus o plangere penala. “Domnul doctor Lucian nu avea dreptul s-o bage pe aceasta femeie in operatie fara analize”, sustine Olga Tanase soacra femeii.

Mama lui Belgian Tanase, cunoscut interlop si iubit al femeii moarte, arunca prima acuzatie. Avocatul o sustine, in termeni juridici. “Analize medicale care au fost realizate in data de 01.02.2013. La o zi dupa interventia din clinica particulara. Pun in discutie o infectie generalizata a victimei”, a declarat avocatul Marius Papacostea

O infectie care ar fi trebuit sa il opreasca pe doctorul Popa sa opereze. “Am avut analizele la pacient. Nu aratau nicio infectie generalizata”, se apara medicul.

Rudele femeii sustin ca analizele ar fi fost facute dupa ce femeia era deja in stare grava. “A cerut doctorita de la Spiridon ca sa vada daca poate sa ii faca tomografie cu substanta sau fara substanta”, mai spune Olga Tanase.

De cand i-a murit pacienta, medicul Lucian Popa nu mai da pe la clinica.

In schimb, chirurgul Calin Dobos, acuzat ca a intepat o femeie de 24 de ori in intestine, in timpul unei lipoaspiratii, la Galati, a disparut cu desavarsire. Nici anchetatorii nu il gasesc. “Nu s-a mai putut lua legatura cu el si nici la clinica nu s-a mai deschis”, a afirmat Mihai Polinschi, vicepresedintele Colegiului Medicilor

Au disparut inca de cand Irina, femeia de 37 de ani pe care a operat-o fara sa aiba specializarea necesara, a murit la spitalul din Galati. Nu ar fi primul caz grav venit direct din clinica lui Dobos. O spun chiar medicii spitalului de urgenta. “Intr-o noapte a fost o fetita de 19 ani cu hemoglobina 4,5, nu mai stiu exact. Cazul este dat la Colegiul Medicilor din 2011”, a mentionat medicul ginecolog Cezar Irimia.

Aici, cazul ar fi fost musamalizat, spune doctorul ginecolog care crede ca istoria s-ar putea repeta. “O sa gaseasca ei o modalitate, fiindca e o cloaca aici”, a adaugat medicul Irimia.

Moartea pacientei dupa lipoaspiratie este deja in atentia anchetatorilor. Politia si Parchetul au deschis un dosar penal pentru omor din culpa.

Vica Blochina il executa pe Victor Piturca! Vrea sa-i ia jumatate din salariu pentru ca refuza sa-i dea pensia alimentar... EXCLUSIV!!! Casatorie pe spaga: Pretul obtinerii unui certificat medical prenuptial variaza intre 100 si 250 de lei de p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x