Antena Căutare

UPDATE! Mihai Necolaiciuc, arestat pentru 29 de zile

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost adus, astazi, in tara, in urma mandatului semnat de autoritatile americane de predare a acestuia in favoarea Romaniei. Necolaiciuc a fost adus in Romania cu o cursa Amsterdam-Bucuresti.

UPDATE 22.20: Mihai Necolaiciuc a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Instanta Judecatoriei Sectorului 1 a confirmat doua dintre cele patru mandate de arestare pentru Mihai Necolaiciuc. El va fi dus in arestul Politiei Capitalei.

"Urmeaza audieri in cealalalt dosar. Exista un singur dosar pentru urmarire penala, dosar care figureaza in actul de extradare. El nu poate fi urmarit si judecat pentru alte infractiuni decat pentru cele aflate in actul de extradare. Un alt dosar nu poate fi deschis decat pentru infractiuni noi", a declarat miercuri seara avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, informeaza Mediafax, citat de Hotnews.

CITESTE si...

SPECIAL! Firma de casa a lui Necolaiciuc, in gratiile Ancai Boagiu

UPDATE 14.30: Avocatul lui Mihai Necolaiciuc, Gheorghita Mateut a vorbit despre procedurile care urmeaza in cazul clientului sau. Acesta a precizat ca exista detalii procedurale care ar putea duce la eliberarea omului de afaceri in scurt timp.

Avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, a declarat ca Necolaiciuc va fi dus la Judecatoria Sectorului 1, instanta urmand sa verifice mandatul de arestare emis in lipsa de catre aceasta instanta.

"Potrivit procedurii, inculpatul trebuie audiat, deoarece mandatul de arestare nu a fost pus in executare. Instanta poate decide mentinerea mandatului de arestare emis, sau poate decide eliberarea sa. Necolaiciuc nu a fost retinut in baza acestui mandat de arestare, ci in baza cererii de extradare", a declarat ieri vicepresedintele Judecatoriei Sectorului 1, Emilia Madularescu.

Judecatoarea a spus ca nu poate sa confirme aducerea lui Necolaiciuc la Judecatoria Sectorului 1, instanta nefiind informata inca despre acest lucru.

Ministerul Justitiei a confirmat, pe 11 aprilie, ca mandatul de predare a lui Mihai Necolaiciuc in favoarea Romaniei a fost semnat de catre secretarul de stat al SUA.

"Conform informatiilor transmise de catre Departamentul de Justitie al SUA, mandatul de predare a lui Mihai Necolaiciuc in favoarea Romaniei a fost semnat de catre secretarul de stat al SUA", informa MJ.

Fostul director general al SNCFR a fost arestat de autoritatile americane pentru incalcarea legilor emigrarii la 17 iunie 2009 si arestat provizoriu in vederea extradarii pe 23 iunie 2009.

In 2 martie, Ministerul Justitiei informa ca Departamentul de Justitie al SUA a anuntat aprobarea extradarii catre Romania a lui Mihai Necolaiciuc, ca urmare a solicitarilor in februarie 2008 si septembrie 2009.

Ministerul mai mentiona ca in legatura cu Necolaiciuc au fost inaintate autoritatilor americane trei cereri de extradare.

La inceputul anului trecut, magistratii Judecatoriei sectorului 1 au decis citarea fostului director al CFR Mihai Necolaiciuc in Statele Unite ale Americii printr-o copie a rechizitoriului prin care acesta a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Sotia fostului adjunct al IPJ Suceava, gasita impuscata... Banii pensionarilor, sifonati de Posta Romana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x