Antena Căutare

UPDATE! Mitingul din Capitala s-a incheiat. Sindicalistii ameninta cu greva generala

Zeci de mii de oameni s-au adunat in Piata Constitutiei din Bucuresti pentru a protesta, in ziua in care se voteaza motiunea de cenzura "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara".

UPDATE: 18:15 Manifestantii au incheiat protestul din Capitala si intentioneaza sa declanseze greva generala in toate sectoarele de activitate pentru a determina, in felul acesta, demiterea Guvernului.

UPDATE 16:58 Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, a declarat ca fortele de ordine au retinut 11 persoane care instigau la violente. Acestia au fost condusi la sectiile de politie. Cu toate astea, Militaru a spus ca nu se va suplimenta numarul jandarmilor, pentru ca e un dispozitiv foarte mobil si care poate face fata situatiei.

UPDATE 16:30:
S-au inregistrat noi incidente intre jandarmi si manifestanti, care au incercat din nou sa rupa cordonul fortelor de ordine. Jandarmii au folosit forta pentru a incatusa un protestatar, in timp ce au altul a avut nevoie de ingrijiri medicale, in urma confruntarii.

UPDATE 15:45:
Aproximativ jumatate dintre protestatarii care au manifestat in fata Palatului Parlamentului au plecat din Piata Constitutiei. Oamenii au fost alungati de ploaia marunta care nu a contenit sa cada in Bucuresti.

UPDATE 15:25:
Vezi o GALERIE FOTO impresionanta cu mitingul de la Palatul Parlamentului!

UPDATE 15.00:
Zeci de protestatari au incercat sa forteze cordoanele de jandarmi din jurul Palatului Parlamentului, strigand "Jandarmii sunt cu noi". Fortele de ordine au fost nevoite sa se retraga cativa metri spre trotuarul din fata Palatului Parlamentului, unde au format un cordon de protectie. Jandarmii au folosit si gaze lacrimogene, potrivit martorilor.



UPDATE 14:00 Cinci protestatari au primit ingrijiri medicale de la serviciul de ambulanta SMURD, dupa ce li s-a facut rau la miting, patru persoane au fost duse la spital.

Comisarul Daniel Pistea, de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, a declarat ca la ora 14.00 se circula fluent intre Piata Victoriei si Piata Unirii, ramanand restrictii pe tronsonul Piata Unirii-Piata Constitutiei.


UPDATE 13:15
Ponta, din mijlocul protestatarilor: "Este inceputul sfarsitului Guvernului Boc si al lui Basescu"

UPDATE 13:05
Primele coloane de manifestanti au ajuns in Piata Constitutiei, unde vor astepta rezultatul votului la motiunea de cenzura.



UPDATE 12:52
Bulverdul Unirii a fost inchis circulatiei rutiere, in jurul pranzului, de la Piata Unirii pana la Piata Constitutiei, pentru deplasarea coloanei de manifestanti catre Palatul Parlamentului, unde a inceput dezbaterea motiunii de cenzura.

UPDATE 12:37
Manifestantii au ajuns in Piata Universitatii, unde oamenii au pastrat un moment de reculegere in dreptul Monumentului Revolutiei, iar apoi au reluat scandarile.

UPDATE 12:00
O parte din suporterii care fac parte din galeria echipei Steaua Bucuresti s-a alaturat coloanei de manifestanti. Fanii au fulare si fluiere si scandeaza "Haideti pe ei, haideti pe ei, pe mama lor!", potrivit Adevarul.ro.


UPDATE 11:48 Numarul protestatarilor depaseste 30 000. In drumul spre Palatul Parlametului coloana de manifestanti s-a oprit din mars, la putin timp de la plecarea din Piata Victoriei. Sindicalistii sunt nemultumiti ca in fata se afla lideri ai PSD, desi cele care au organizat actiunea au fost sindicatele.

UPDATE 11:39
Inaintea motiunii de cenzura, premierul Emil Boc a declarat ca ii intelege pe cei care au decis sa protesteze, dar ca Guvernul a facut exact ce trebuie pentru ca efectele crizei sa fie limitate: "Economia arata semne ca suntem pe drumul cel bun. (...) Sa nu facem pasi inapoi acum cand suntem aproape de a iesi din recesiune si de a merge pe drumul cel bun"




UPDATE 11:05
- Participantii la miting au format coloane si se deplaseaza in mars lent spre Palatul Parlamentului, pe traseul Bulevardul Magheru - Piata Unirii - Piata Constitutiei. Coloana de manifestanti este insotita de Victor Ponta care are o sapca cu insemnele CNSLR-Fratia, Marian Vanghelie, Rovana Plumb si Dan Nica.

UPDATE 10.55
In Bucuresti a inceput o ploaie marunta, insa chiar si in ciuda vremii coloane de protestatari continua sa soseasca in Piata Victoriei.




UPDATE 10.45
Ministerul de Interne a restrictionat traficul aerian pe traseul protestelor. Elicopterele televiziunilor nu pot transmite imagini LIVE.

UPDATE 10:37
Protestul din Piata Victoriei ia amploare. Peste 20.000 de manifestanti s-au strans deja in fata sediului Guvernului.

Jandarmeria Romana a precizat, intr-un comunicat, ca trei persoane au necesitat asistenta medicala, una dintre acestea fiind transportata la Spitalul Floreasca, informeaza Mediafax.

UPDATE 10:24
Oamenii veniti sa protesteze in Piata Victoriei au bannere si veste cu insemnele confederatiilor si sindicatelor din care fac parte. Acestia fluiera si huiduie, iar din cand in cand striga "Iesi afara, javra ordinara".

Acelasi lucru scrie si pe bannere lor :"Du-te Basescu, dupa Ceausescu", "Ne alungi din tara, javra ordinara", "ERATA: Iesi afara, fiinta extraordinara", "Istoria romanilor a inceput cu Traian si se poate termina tot cu Traian", fluiera si huiduie.

"Pot sa pierd ultima picatura de sange din mine ca sa ai tu dreptul sa ma contrazici pe mine" - Ion Ratiu

VEZI PE JURNALUL.RO GALERIE FOTO CU PROTESTELE DIN PIATA VICTORIEI!

Cei care si-au parcat ilegal masinile intre Piata Unirii si Piata Constitutiei vor trebui sa mearga in Parcul Carol pentru a si le recupera. Politia impreuna cu firmele de profil au decis sa le mute acolo, ca masura de siguranta suplimentara. Soferii care si-au parcat ilegal autoturismele nu vor fi amendati.

UPDATE 10:00
Mitingul din Piata Victoriei a inceput la ora 10.00. Protestul a inceput cu intonarea imnului national, vicepresedintele "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu, declarand deschisa in mod oficial actiunea de protest.

UPDATE 9:50
In fata sediului Guvernului a fost amplasata o tribuna de la care pot lua cuvantul liderii sindicali si politicienii. In acest moment in Piata Victoriei s-au adunat in jur de 3.000 de protestatari.

UPDATE 9:00
Peste 50 de autocare cu sindicalisti au intrat in Bucuresti, miercuri dimineata, majoritatea ajungand deja in zona Pietei Victoria, unde de la ora 10.00 va incepe mitingul, informeaza purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru. Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, la actiunile de protest au fost mobilizati 2.400 de jandarmi.



In plus , 500 de politisti rutieri au iesit deja pe strazi pentru fluidizarea traficului, iar 2.000 de politisti de la ordine publica au fost mobilizati in tot orasul, inclusiv pe traseul de mars, pentru a asigura linistea publica.

Peste 80 de membrii ai sindicatului CARTEL ALFA din Arad s-au imbarcat aseara in microbuzele pe care le inchiriasera cu o zi inainte. Pregatiti de protest.

Insa nici au trecut bine de granita judetului, ca protestatarii au si facut drum intors.

Sindicalistii si-au reluat calatoria dupa aproximativ patru ore, cu un autocar de la o alta firma. Problemele cu transportatorii au inceput sa apara inca de ieri, cind in mai multe judete intelegerile au inceput sa cada. Asa s-a aflat ca arma screta a Guvernului este ARR.

Ministerul Transporturilor a negat ca ar avea vreo vina insa sindicatele au continuat sa acuze. In Neamt, pentru a nu fi oprite pe drum de controalele ARR, autocarele au plecat la cate o ora diferenta.

Tot pentru a evita problemele, pe drum, sindicalistii au recurs si la trucuri - s-au inarmat cu icoane si cruciulite, pentru a putea spune ca sunt pelerini.

In Iasi, cei doua mii de sindicalistii care au hotarât sa vina in Capitala au putut pleca fara probleme.

Desi nu au fost incidente, transportatorii cu care cei din Iasi au incheiat contracte sustin ca au primit si ei cate-un telefon.
Probleme au fost si la Targu-Jiu, se pling sindicalistii.

Asa ca la primele ore ale diminetii multi dintre protestari au renuntat la banere si pancarte de firca sa nu fie opriti.

Profesorii din judet s-au plans si ca la sediul inspectoratului s-ar fi facut deja liste cu cei care participa la miting.

Planurile le-au fost date peste cap si politistilor din teritoriu. E alarma de gradele zero si unu, ceea ce insemana ca nu pot pleca spre Bucuresti.

In ciuda problemelor, sindicatele spun ca acesta va fi cel mai mare miting din 1991 incoace.

"S-a dat sarcina sa nu folosim in acest scop autocarele. Mi-e frica, nu stiu ce sa mai zic"

Patron firma de transport




Ce spun oamenii

" Invatamintul este privit ca o groapa cu noroi"

"Le-as dori domnilor Boc si Basescu sa traiasca si ei din salariul de infirmiera de 6 milioane. Sa plateasca din el intretinerea, rate, tot..."

"Ne-au bagat mina in buzunar acesti guvernanti de cacao ... "

Ce spun reprezentantii puterii

Elena Udrea a fost cea care a aprins fitilul, duminica seara, dupa ce democrat-liberalii au hotarat, "in unanimitate", in cadrul BPN, sa se abtina la votul motiunii. Ministrul Turismului a declarat ca "va analiza daca actiunile de strada din ziua motiunii de cenzura pot fi stopate prin mijloace legale". "Iar, daca nu, trebuie sa se stie ca majoritatea celor care vor iesi in strada sunt membri de partid", a spus ea, precizand ca "a inteles" ca politicienii vor incerca sa inchirieze garnituri de tren, microbuze si autocare, pentru a-si transporta oamenii la Bucuresti. "Oamenii trebuie sa stie ca o parte din ce vor vedea miercuri este un scenariu, o regie pusa la punct de PSD si PNL", a mai spus Udrea, consimtind, totusi, ca "nu exista mijloace legale pentru a impiedica acest miting, decat daca se incearca o actiune violenta". (sursa: Gandul)

Povestea celor 5 motiuni de cenzura

Trafic ingreunat in Capitala din cauza protestelor: Vezi strazile restrictionate si rutele ocolitoare

Antonie Solomon a fost pradat de hoti... Fiscul a scos de sub lacat averea Arhiepiscopiei Tomisului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x