Antena Căutare

UPDATE! Primul ger, primele probleme de trafic: Intarzieri si curse anulate

Conditiile meteorologice provoaca probleme in porturile si aeroporturile romanesti, dar si pe caile ferate sau pe sosele. Activitatea din porturile constantene a fost sistata din cauza vantului puternic. Nici in aeroporturi situatia nu arata mai bine. Peste 30 de curse interne si externe au avut intarzieri din cauza ghetii de pe aeronave.

UPDATE 15.35: Pe A2 (Autostrada Soarelui, Bucuresti-Cernavoda), a inceput sa se formeze polei. In Bucuresti, numarul curselor aeriene anulate depaseste 20.

UPDATE 15.00: Ploaia ingheata instantaneu pe aeronave. Avioanele de pe aeroporturile din Bucuresti, consemnate la sol.

UPDATE 14.25: 16 curse aeriene au fost anulate pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti. Iar altele au intarzieri de zeci de minute.

Activitatea in porturile maritime constantene a fost sistata din cauza vantului puternic. Operatiunile au fost suspendate, incepand cu ora 09.20, in porturile Constanta Nord si Constanta Sud - atat maritim cat si fluvial, iar de la ora 10.00 in Portul Midia, au informat autoritatile portuare.

In plus, a fost restrictionat traficul de barje pe Canalul Dunare - Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre Portul Constanta Sud - fluvial.

Din cauza conditiilor meteorologice, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva. Vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.

Gerul a provocat probleme si in aeroporturi. Purtatorul de cuvant al Aeroportulul Henri Coanda Otopeni, Valentin Iordache, a anuntat ca 27 de curse ale companiei Tarom, dintre care sase interne si 21 externe, precum si alte patru ale altor companii aeriene vor pleca cu intarziere din cauza conditiilor meteo.

Probleme sunt si pe caile ferate. Peste 13 trenuri au inregistrat intarzieri intre Bucuresti si Crivina din cauza poleiului depus pe linia de contact.

Emil Boc a inaugurat tronsonul Chitila-Voluntari al centurii de nord a Capitalei... GALERIE FOTO / Bucuresti, parada militara de 1 Decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x