Antena Căutare

UPDATE. Românilor, ne mai mirăm că ne îmbolnăvim? Ministrul Agriculturii: „La noi, salamul se spală cu oţet! Se schimbă saramura la brânza expirată și se vinde din nou!”

„Ce punem pe masă, ce mâncăm zilnic?”, e întrebarea care preocupă pe fiecare român.

UPDATE. Românilor, ne mai mirăm că ne îmbolnăvim? Ministrul Agriculturii: „La noi,  salamul se spală cu oţet! Se schimbă saramura la brânza expirată și se vinde din nou!”
Mancare alterata | Arhiva a1.ro

„Ce punem pe masă, ce e bine mâncăm zilnic?”, e întrebarea care preocupă pe fiecare român. Astfel, pentru a ne păstra sănătatea, încercăm să alegem cele mai bune produse, bio sau nu, dar în orice caz de calitate. În acest context, ministrul agriculturii Achim Irimescu trage un semnal de alarmă prin ultimele sale declarații.

Într-un interviu recent, acordat unei publicații economice, Irimescu a „dat cărâile pe față”.

România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate“, a afirmat tranşant ministrul.„Aici este o piaţă în care importa­to­rii se orientea­ză şi aduc produ­se la sfârşit de ter­men de valabili­tate sau chiar de­păşit. În România salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face dato­ria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii con­trolează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?“, a mai spus Irimescu. Ajuns ministru în urma pro­tes­telor de stradă, odată cu instaurarea gu­ver­nului tehnocrat, Irimescu nu este străin de ce se întâmplă în România.

UPDATE: Producătorii locali spun că nu este o surpriză să audă de la ministrul Agriculturii că în România sunt aduse produse expirate sau aproape de termen pentru a fi distribuite pe piaţă, însă reprezentanţii supermarketurilor spun că nimeni nu şi-ar asuma aşa ceva fiindcă şi-ar pierde clienţii.


În primul rând trebuie să spun că sunt surprins că un ministru al Agriculturii are astfel de date şi nu vedem deja şi arestări. Cum să aduci alimente expirate şi cum să falsifici produse alimentare făcând chestii din astea? Nu ştiu de unde are aceste date, şi eu am informaţii că se întâmplă astfel de lucruri, tiruri întregi cu marfă expirată în alte ţări sunt aduse în România şi aici se practică astfel de lucruri, dar nu am cum să probez aceste informaţii”, a declarat pentru Mediafax Costel Caraş, fermierul care în 2013 a aruncat în câmp 8.000 de litri de lapte în semn de protest pentru că nu mai are cui să îl vândă de la izbucnirea scandalului laptelului contaminat cu aflatoxină.

Cine este Achim Irimescu

La Bruxelles, de unde vine, ocupa funcţia de şef al secţiei de agricultură, la Reprezen­tanţa Per­ma­nen­tă a Ro­mâniei la UE. A fost secre­tar de stat în Minis­terul Agri­culturii (2012 – 2014), consilier al ministrului agriculturii între 1990 şi 1998. Un om care ştie deci ce spune atunci când afirmă că impor­turile sunt de slabă calitate pentru că România este consi­derată „o piaţă de mâna a zecea“.

Carne veche de 40 de ani, vândută în Constanţa

Un caz incredibil s-a descoperit în Constanţa, unde în două magazine din piaţa centrală a oraşului a fost pusă în vânzare carne congelată, veche de 40 de ani. Analizele luate din marfa confiscată au arătat un fapt incredibil. Totul s-a întâmplat în luna februarie a acestui an. Carnea a fost procesată la începutul anilor '80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului. Ulterior a fost cumpărată de administratorul celor douămagazine, decongelată şi refrigerată în 2009. Tot de atunci o parte din această carne sau din preparate a ajuns în galantarele celor două magazine precum şi alintr-o carmangerie deţinute de acelaşi patron. Carmangeriile unde urma să fie comercializată carnea sunt două dintre cele mai vechi din Constanţa şi sunt situate în cea mai mare piaţă a oraşului. Procurorii spun că ştampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false. Anchetatorii au aflat că singurele depozite care pot păstra carne bună de consum timp de zeci de ani sunt cele deţinute de stat.

Voi ce părere aveți? Ce veți alege să cumpărați data viitoare când vă aflați într-un supermarket?

Vești pentru cei care vor să-și cumpere mașină nouă! Programul "Rabla" se modifică: Ce beneficii vor avea șofe... Moscheea de la București va fi construită: ”Oferă mai multe garanții de securitate”. BOR vrea hotel la Istanbul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x