Antena Căutare

UPDATE! Sotii Ceausescu au fost deshumati/ Efectuarea testelor ADN poate dura pana la 6 luni

Dupa patru ani de procese, la cererea lui Valentin Ceasusescu a avut loc deshumarea ramasitelor pamantesti ale parintilor sai, Nicolae si Elena Ceausescu, ingropati in cimitirul Ghencea din Capitala.

UPDATE 16:00 Vestea deshumarii sotilor Ceausescu a captat si interesul presei internationale, care nu a intarziat sa umple paginile editiilor online ale ziarelor cu informatii despre raposatii dictatori, la 21 de ani de la moartea acestora. Vezi ce au scris publicatiile straine despre eveniment!

UPDATE 14:30
"Vom afla exact ce trebuie. Este exact ce trebuia sa se gaseasca acolo si ce s-a spus ca se va gasi" spune fostul general Victor Athanasie Stanculescu, in legatura cu deshumarea ramasitelor pamantesti ale sotilor Ceausescu. Vezi declaratia integrala a fostului general!

UPDATE 13:00
Dezgroparea si prelevarea probelor din trupurile sotilor Ceasescu au fost realizate in secret astazi, la fel ca si imnormantarea fostilor dictatori in urma cu 20 de ani. Vezi imagini rare cu inmormantarea sotilor Ceusescu!

UPDATE 12:00
Deshumarea sotilor Ceausescu pune capat speculatiilor cu privire la evenimentele petrecute imediat dupa Revolutie, este de parere Gelu Voican Voiculescu, cel care s-a ocupat de inmormantarea cuplului dictator. Citeste declaratia completa a lui Gelu Voican Voiculescu!

UPDATE 11:15
Vladimir Belis, fostul director al Institutului de Medicina Legala, a declarat ca a semnat certificatele de deces ale sotilor Ceausescu la cererea generalului Victor Athanasie Stanculescu, dupa cinci zile de la executie, respectiv in 30 decembrie 1989, fara sa fi vazut cadavrele. Afla amanunte aici!

UPDATE 10:44
Directorul general al Institutului National de Medicina Legala, Dan Dermengiu, a declarat ca rezultatele testelor ADN ar putea veni dupa 6 luni. Solul in care au stat scriele sotilor Ceausescu a avut multa umiditate si substante acide ceea ce ingreuneaza munca specialistilor de la INML: "Sper ca ADN sa nu fie degradat de apa, ingrasaminte sau substante acide, pentru ca altfel va fi foarte dificil de obtinut un rezultat precis. In general, testele ADN din fragmente osoase sunt destul de laborioase".



Dupa ce va fi obtinut rezultatul, acesta va trebui comparat cu un ADN al rudelor apropiate, pentru se a stabili daca cei ingropati in cimitirul Ghencea Militar sunt intr-adevar sotii Ceausescu.

UPDATE 10:40 Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceausescu, continua sa-i acuze dur pe cei care au luat parte la inmormantarea fostului dictator. Acesta a afirmat imediat dupa deshumare ca cele doua trupuri au fost asezate pe rumegus: "Vreau sa completez lista criminalilor cu Virgil Magureanu si Stanculescu. Nu numai ca au fost criminali, dar s-au purtat cu niste cadavre ca niste pagani. Au fost asezate pe rumegus. N-au pus macar o carpa sub ele. Nu cred ca acesti indivizi pot fi numiti oameni."



Ginerele lui Nicolae Ceausescu sustine ca pana la aflarea rezultatului ADN are indoieli ca acolo au fost ingropati socrii sai: "Nu s-a lamurit niciun mister. Dupa tot ceea ce am vazut eu inclin sa cred ca sunt ei. Pana nu se face proba nu am confirmarea 100% ca acolo au fost ingropati socrii mei."

Mircea Oprean a declarat ca sotii Ceausescu vor fi reinhumati tot in cimitirul Ghencea, dar impreuna. Cele doua morminte vor fi mutate intr-un alt loc din cimitir.

UPDATE 10:15 Medicii legisti au prelevat probe de la Nicolae Ceausescu, ramasitele pamantesti ale acestuia fiind reinhumate, urmeaza sa se ia probe pentru ADN si de la Elena Ceausescu.

O persoana care sustine ca a participat la o parte a procedurii de exhumare a lui Nicolae Ceausescu a declarat, ca sicriul fostului dictator a fost scos din mormant si pus pe un postament, pentru ca medicii legisti sa poata preleva probe. El a precizat ca medicii au luat probe biologice, dar si din hainele cu care a fost inmormantat fostul dictator.

Dealungul vremii s-a tot speculat in presa, si nu numai, faptul ca Nicolae si Elena Ceausescu n-ar fi de fapt ingropati in cimitirul Ghencea.

Operatiunea de deshumare a inceput in jurul orei 7.30 si va dura cateva ore. Acest demers a fost facut de singurului fiu ramas in viata, Valentin Ceausescu si de Mircea Opran - sotul Zoei Ceausescu, si are ca scop sa stabileasca in mod cert daca Elena si Nicolae Ceausescu au fost inmormantati la Cimitirul Ghencea Militar.



Inundatii devastatoare in judetul Mures... Sunt 30 % sanse sa aflam daca sotii Ceausescu au fost inhumati in cimitirul Ghencea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x