Antena Căutare

UPDATE! Un proiect ce poate deveni realitate: Statiune de lux in Delta Dunarii

Vesti bune de pe litoral. O noua statiune, ba chiar una de lux ar putea "rasari" la malul marii. Vorbim despre o idee a fostului ministru Dan Matei Agathon, veche de mai bine de zece ani, ce ar putea fi scoasa acum de la naftalina. "Statiunea Europa" este numele proiectului, pe care Guvernul vrea sa-l puna in aplicare si care ar urma sa se dezvolte in zona Rezervatiei Naturale Delta Dunarii

Pe hartie, statiunea Europa se intinde pe o suprafata de aproximativ 2.600 de hectare de plaja virgina. Tot pe hartie, vorbim de aproape zece mii de spatii de cazare, vile si hoteluri, parcuri acvatice si de distractii, cluburi, baruri si terase, terenuri de sport, unitati medicale, benzinarii sau sedii de banci. Localnicii isi fac deja planuri: “Impactul economic, social, nivelul de trai al localitatii noastre evident ca ar creste spectaculos”, considera Marian Galbinasu, primarul de la Corbu.

Un vis, pe cat de frumos, pe atat de greu de implinit iar banii nu sunt singurul impediment. O parte dintre terenurile pe care ar urma sa fie dezvoltata statiunea sunt arii protejate, iar Administratia Delta Dunarii nu este de acord ca aici sa se ridice vreo constructie. Nici macar o umbrela de plaja.

Statiunea Europa este un proiect de suflet al fostului ministru Dan Matei Agathon, inca din 2001. Ideea a fost abandonata si readusa in atentie cativa ani mai tarziu, in 2007, atunci cand a dat nastere unei adevarate isterii: au fost cumparate terenuri, au iesit scandaluri legate de eliberarea actelor de proprietate. Un lot de casa in comuna Corbu se vindea atunci cu zeci de mii de euro. Acum, nu se mai vinde nici cu o mie, insa pe proprietarii din zona nu-i opreste nimeni sa viseze. Guvernul isi propune acum sa rezolve toate problemele si sa aduca la viata acest proiect.

Sindromul post-concediu: Productivitatea muncii scade imediat dupa vacanta... Peste 100 de doamne si domnisoare au participat la concursul lansat de Antena 1, "Cenusareasa-Like My Shoes"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x