Antena Căutare

UPDATE: Tanara care si-a rupt coloana la Flugtag, operata cu succes

UPDATE 16.05: Madalina Dragan, tanara care si-a fracturat coloana dupa ce a sarit cu un pian in Dambovita, la competitia Flugtag, a fost operata, luni, la Spitalul Universitar. Potrivit medicilor, interventia chirurgicala a decurs fara probleme, iar pacienta se afla acum in stare buna.

Miss Piggy si membrii echipei Pi(ggy)ano Cvartet au vrut sa sfideze legile fizicii in cadrul etapei nationale a concursului international Red Bull Flugtag si sa "zboare" peste Dambovita cu un... pian. Ambitioasa incercare s-a transformat insa intr-o tragedie, Miss Piggy fracturandu-si coloana vertebrala. Tanara a fost transportata in stare grava la spital, medicii urmand sa o opereze astazi. Pronosticul acestora este rezervat, chirurgii temandu-se pentru viata femeii. Mai mult, accidentul fetei nu a fost singular, un alt participant, barbat de aceasta data, suferind un traumatism cranio-cerebral minor si un traumatism de coloana cervicala, potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Pianul a fost prima "masinarie" care a incercat sa zboare peste Dambovita in cadrul Flugtag. In ciuda inaltimii de sase metri a trambulinei (aproximativ inaltimea unui imobil cu doua etaje!!!), membrii echipei Pi(ggy)ano Cvartet din Ploiesti nu au ezitat nici o clipa sa o impinga pe Miss Piggy, pentru a-i conferi viteza necesara saltului. In tipetele "trei, doi, unu, zero", pianul a "decolat" de pe rampa, dar... s-a prabusit ca un bolovan in apa. Iar Miss Piggy, tanara de 26 de ani care facea pe pilotul, s-a accidentat grav, lovindu-se violent de corpul propriei masinarii.


Echipele de salvare au intervenit imediat si femeia a fost transportata de urgenta la spital, fiind suspectata de traumatism sever la coloana. Medicii de la Urgenta au confirmat ca tara a suferit o fractura de coloana vertebrala si au anuntat ca astazi va fi operata. Sansele sale de recuperare sunt destul de limitate insa, chirurgii temandu-se ca fata ar putea ramane pe viata intr-un scaun cu rotile.

Accidentul lui Miss Piggy nu a fost singular. "Doua persoane au fost ranite in cazul competitiei din Capitala. Un barbat care avea traumatism cranio-cerebral minor si traumatism de coloana cervicala a refuzat internarea, fiindu-i montat un colier cervical", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Istoria Flugtag

Flugtag a debutat in 1991, la Viena, la ideea lui Dietrich Mateschitz, proprietarul companiei Red Bull. Dupa succesul primei editii, evenimentul a fost organizat si in afara Austriei. In prezent, Red Bull Flugtag se desfasoara pe cinci continente, in peste 36 de tari.

La fiecare editie, pasionatii de zbor si de distractie din intreaga lume isi satisfac gustul de aventura si-si exerseaza imaginatia pilotand aparate neconventionale, de forme diverse pe care le lanseaza de pe o rampa amplasata deasupra unei ape.

In Romania, aceasta a fost a treia editie Red Bull Flugtag, precedentele avand loc in 2005 si 2007.

Foto: Mihai Stetcu

Au fost facute publice primele concluzii ale anchetei accidentului aviatic de la Tuzla... Mihai Chitac este in coma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x