Antena Căutare

UPDATE! Un copac a căzut peste o aripă a spitalului Obregia; până la această oră au fost doborâţi de vânt 65 de copaci şi au fost distruse 41 de maşini

Doi copaci au căzut marţi peste o aripă a spitalului Obregia din Capitală fiind necesară evacuarea pacienţilor şi a medicilor. :Până la această oră, vântul puternic a doborât 65 de copaci, mai multe intervenţii sunt în desfăşurare, iar în aşteptare sunt zeci de solicitări.

Doi copaci au căzut marţi peste o aripă a spitalului Obregia din Capitală fiind necesară evacuarea pacienţilor şi a medicilor. :Până la această oră, vântul puternic a doborât 65 de copaci, mai multe intervenţii sunt în desfăşurare, iar în aşteptare sunt zeci de solicitări.

CITEȘTE ȘI: O toamnă cu vânt, vijelii și ploi! Cod galben de vânt și ploi în 16 județe, până la miezul nopții

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat marţi avertizările de vânt puternic şi ploi, cinci judeţe fiind sub avertizare până la ora 23.00, în timp ce alte 14 judeţe au fost sub cod galben pînă la ora 18:00. Meteorologii spun că va ploua în majoritatea zonelor şi va fi vânt puternic mai ales în sudul, sud-estul şi vestul ţării. În Capitală, pe parcursul zilei mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste maşini. Unul dintre incidente a avut loc pe bulevardul Dinicu Golescu, unde un arbore a căzut peste un taximetru, iar taximetristul a fost rănit şi dus la spital. Situaţia la ora 20.00 arată că peste 65 de copaci au fost smulşi de vânt în Capitală, fiind avariate 45 de autoturisme. De pe faţada unui imobil situat pe strada Schitu Măgureanu cad elemente de construcţie.

UPDATE 20:21 - Bucureşti: Un copac a căzut peste o aripă a spitalului Obregia

Un copac căzut marţi peste o aripă a spitalului Obregia din Capitală fiind necesară evacuarea pacienţilor şi a medicilor. Până la această oră, vântul puternic a doborât 65 de copaci, mai multe intervenţii sunt în desfăşurare, iar în aşteptare sunt zeci de solicitări.

Conform ISU, a fost trimis la spital şi Detaşament Special de Salvatori cu o autoscară, pentru a încerca tăierea copacului de la partea superioară.

În Bucureşti sunt 65 copaci căzuţi şi 45 de autoturisme au fost avariate.

Echipajele ISU intervin în mai multe puncte din Capitală, iar zeci de solicitări sunt în aşteptare.

UPDATE 18:47 - Ultimul bilanţ al ISU Bucureşti-Ilfov

Ultimul bilanţ al ISU Bucureşti-Ilfov arată că au fost doborâţi 54 de copaci, au fost avariate 41 de maşini şi s-a intervenit pentru îndepărtarea unui panou publicitar desprins, a unei porţi căzute, dar şi a unui stâlp rupt.

”Sunt peste zece intervenţii în desfaşurare în acest moment. Din cauza vântului, se desprind elemente de construcţie de pe acoperişul locuinţelor”, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, se intervine pe străzile Herţa şi Covasna, dar şi pe DN 1 pentru îndepărtarea unor bucăţi de tablă desprinse din acoperişuri sau a unor elemente de construcţie.

De asemenea, se intervine pe strada Basarabia, pe Calea Victoriei, pe strada Ilioara pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe maşini sau carosabil.

Până la ora 23.00 se află sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ploi emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa. În acest interval va continua să plouă în zona Carpaţilor Meridionali, în cea mai mare parte a Olteniei, local în Muntenia şi în Carpaţii Orientali, dar ploile se vor diminua treptat în intensitate.

Nouă județe, sub cod galben de vânt şi ploi

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat. În regiunile sudice şi sud-estice, vântul va sufla cu viteze ce vor atinge 55-75 de kilometri la oră, iar la munte vor fi rafale de peste 80 de kilometri la oră.

Aceste judeţe se vor afla, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ. În acest interval, în zona deluroasă şi montană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa se vor cumula cantităţi de apă pe arii extinse de peste 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte.

Sub avertizare cod galben de vânt şi ploi se află, până la ora 18.00, nouă judeţe: Bacău, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahoba, Hunedoara, Sibiu, Alba şi Caraş-Severin.

Potrivit ANM, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură s-au acumulat cantităţi de apă în general de 40 - 70 de litri pe metru pătrat, iar marţi după-amiază va continua să plouă şi se vor mai înregistra 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat. De asemenea, va fi vânt puternic în majoritatea zonelor, dar mai ales în sud, sud-est şi vest, unde vitezele vor atinge 50-70 kilomteri, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 80 kilometri la oră.

Surse: Agerpres, news.ro

Schimbare importantă în învăţământul din România. Uniforma şcolară ar putea redeveni obligatorie... O toamnă cu vânt, vijelii și ploi! Cod galben de vânt și ploi în 16 județe, până la miezul nopții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x