Antena Căutare

UPDATE! Vezi cele mai importante informatii difuzate online despre incidentul din Parlament

Disperat dupa ce politicienii i-au luat indemnizatia pentru copilul sau atutist, Adrian Sobaru, electrician la TVR, in varsta de 43 de ani, s-a aruncat de la balcon in Parlament in timpul discursului premierului Boc.

Barbatul se numeste Adrian Sobaru, este electrician la TVR si are doi copii, dintre care unul autist. Gestul sau disperat a avut loc in timpul discursului premierului Emil Boc. Inainte sa se arunce acesta a strigat : "Am copil de sapte ani si nu mai am cu ce sa-l intretin. Ne-ati luat banii de la gura. Asta e pentru tine, Boc. Ati luat mancarea de la copii!", scrie JURNALUL.RO

REALITATEA.NET scrie ca acesta avea un tricou cu mesajul: "Ne-ati ciuruit si ne-ati vandut, ne-ati ucis viitorul copiilor!".

HOTNEWS.RO scrie ca: "Un echipaj SMURD si ISU i-au acordat primul ajutor acestuia. Barbatul s-a urcat in picioare pe balustrada de la balcon si s-a aruncat, lovind doua banci din plen. In momentul in care s-a aruncat, acesta a strigat: "Ati luat painea de la gura copiilor mei, ne-ati ucis viitorul copiilor nostri!" Premierul Emil Boc a declarat ca "important este sa salvam viata acestui om".

UPDATE2! EVZ.RO scrie ca: "Barbatul a primit primul ajutor de la echipajul medical din incinta parlamentului. "Persoana este constienta, a fost imobilizata pe targa si va fi transportata la spital pentru mai multe investigatii", a declarat Anca Onofrei, purtator de cuvant ISU. Dupa primele evaluari, barbatul prezenta leziuni, placi traumatice si are o posibila fractura la un picior. El a fost transportat la Spitalul Universitar.

• "Leziunile, fracturi la nivelul oaselor fetei, fracturi la nivelul nasului si ale orbitelor. Are simple contuzii. Nu are leziuni la nivelul membrelor, toracelui. Nu e nimic care sa puna în pericol viata acestui pacient. Probabil va necesita o interventie chirurgicala, care va fi rezolvata în timpul doi, nu e o urgenta", a declarat dr. Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar, finul presedintelui Traian Basescu.

HOTNEWS.RO a conturat un profil partial al barbatului: "Colegii de la TVR il descriu ca fiind un om cu un comportament normal, jovial, foarte respectuos si non-conflictual. Potrivit acestora, salariul sau din TVR ar fi de "10-12 milioane" (lei vechi) net."

JURNALUL.RO vine cu reactia unui coleg apropiat: "Sunt socat. Nu stiam ca cel care s-a aruncat de la balcon in Parlament e Adi. Credeam ca e vreun coleg care are credite, cineva care nu mai face fata la datorii. Stiam ca Adi are un copil cu probleme, dar nu stiam ca a ajuns la acest grad de disperare", a declarat un coleg din TVR, locul unde Adrian Sobaru lucreaza ca electrician. "

UPDATE! ADEVARUL.RO a contactat surse apropiate angajatului, care "sustin ca sotia acestuia ar fi lucrat in invatamant si ar fi ramas somera. Ei spun ca l-au vazut pe colegul lor tot mai abatut in ultima perioada". In acest moment, Spitalul Universitar din Bucuresti unde a fost transportat Adrian Sobaru pentru ingrijiri medicale s-a transformat intr-o adevarata fortareata. Intrarile sunt pazite si s-au impus restrictii de acces in unitatea medicala. Unii bucuresteni au venit sa-i aduca flori barbatului, dar au fost dati afara. "Mi s-a rupt sufletul cand am vazut la televizor caun om s-a aruncat de disperare si am venit cu un buchet de crizanteme la el. Mi se pare de necrezut canu am fost lasata sa intru", a declarat Aurora, o bucuresteanca de 30 de ani

UPDATE! In acest moment, procurorii, politistii si inspectorii de la ITM Bucuresti fac cercetari la Parlament, incidentul fiind considerat accident de munca.

Cercetarea este facuta de politistii Sectiei 17, care au mers la Parlament si au facut un proces-verbal in cazul accidentului. Acestia au sesizat procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, care vor coordona ancheta, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. (GANDUL.INFO)

Politicienii s-au adunat in jurul barbatului ranit, in frunte cu premierul Emil Boc, Mircea Geoana, Victor Ponta si Ioan Botis.

PSD si PNL au pus capat discutiilor - Crin Antonescu considera acest gest o urmare a masurilor inadecvate ale Guvernului, care afecteaza intreaga societate.

ADEVARUL.RO: "Nu putem sa mai continuam dezbaterile. Parlamentarii liberali nu vor mai participa la lucrarile acestei sedinte. Acest gest arata ca gradul de suportabilitate a fost depasit, precum si reactia societatii fata de masurile Guvernului. Poate în preajma acestei imprejurari Guvernul va intelege ce le face romanilor. Credem ca Guvernul ar putea sa-si retraga macar acest proiect de lege", a declarat Antonescu.

Lui Victor Ponta ii este clar ca Guvernul trebuie sa retraga legea, mai ales dupa incidentul de azi:

ADEVARUL.RO: "In fata unei asemenea situatii, noi cei de la PSD nu credem ca mai putem continua sedinta. Care va fi solutia juridică? Sa o gaseasca cei de la Putere. Guvernul va trebui sa aiba intelepciunea sa isi retraga legea. Eu chiar cred ca astazi, dupa ceea ce s-a intamplat , sa ne prefacem ca nu e nimic, noi nu putem face asta", a spus Ponta.

Reactiile parlamentarilor:

"L-am vazut ca striga de la balcon, dar noi, in parlament, suntem obisnuiti cu asta si nu am crezut cava apela la un gest atat de disperat", a spus deputatul PSD Mugurel Surupaceanu.

"Sunt foarte tulburat", a comentat scurt Sever Voinescu.
"Nici nu vreau sa comentez. Sa comenteze altii, care trebuiau sa ia cuvantul", a spus PSD-istul Valeriu Zgonea, referindu-se la faptul cain momentul in care barbatul s-a aruncat, Emil Boc isi sustinea discursul.

"Nu trebuie sa mai depunem motiuni. Poporul roman a dat semnalul", a zis Mircea Dusa, liderul deputatilor PSD.

"Noi nu mai participam la asa ceva. Sadezbatem motiunea ar fi un gest de sfidare. Solutia juridicasao decidaguvernul", a comentat Victor Ponta, liderul PSD.

"Guvernul ar trebui sa-si retragamacar acum aceasta lege. Nu putem continua acum un razboi al vorbelor", a spus Crin Antonescu, presedintele PNL.

sursa foto: captura

Vreme de primavara, in preajma Craciunului... Vezi programul de Sarbatori al mijloacelor de transport, al hipermarketurilor si al bancilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x