Antena Căutare

UPDATE! Violente la protestul din Capitala

UPDATE: Protestatarii de la Ministerul Agriculturii au incercat sa forteze cordoanele de jandarmi. Deja aproape ca nu mai e saptamana si protestul, ci ziua si protestul. Da, incepe o noua zi in care in Bucuresti se vor auzi huiduieli si fluieraturi impotriva Guvernului.

UPDATE 16:00: La aceasta ora, liderii BNS sunt la sediul Guvernului. Au intrat la discutii cu premierul Emil Boc.



UPDATE 14:20:
Cateva sute de protestatari din fata Ministerului Agriculturii s-au ciocnit cu jandarmii, dupa ce au incercat sa forteze cordoanele si sa intre in institutie.



UPDATE 13:30:
Stie si presedintele de proteste, dar nu se asteapta ca oamenii sa bata, azi, la usa Cotroceniului. De dimineata, ca sa evite restrictiile de trafic impuse de organizarea mitingului BNS, Traian Basescu, iesit, si azi, fara escorta politiei, a ales un traseu ocolitor. La un semnafor, a comentat sec miscarile sindicale.




UPDATE 13:02:
Sindicalistii au plecat in mars din Piata Victoriei. O delegatie a protestatarilor a depus la Guvern memoriul cu revendicarile sindicalistilor, iar dupa ce aceasta a iesit din Palatul Victoria, s-a dat startul marsului.

UPDATE 12:11: Premierul Emil Boc i-a invitat la Guvern pe liderii BNS, la ora 16.00, pentru discutii legate de revendicarile acestora, a declarat agentiei purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. La intalnirea programata la sediul Guvernului vor mai fi prezenti ministrul Muncii si reprezentanti ai Ministerului Economiei.

UPDATE 11:55


In piata, au ajuns sindicalisti din agricultura, din penitenciare si poliţie, din administratia publica, constructii de masini, posta, iar alte autocare sunt pe drum spre Capitala, cu alte categorii de salariati.




Aproape 100 de mineri din Valea Jiului s-au strans în jurul orei 3 dimineata la iesirea din Petrosani. Inflacarati, ei s-au imbarcat intr-un autocar si doua microbuze si au pornit la drum spre Capitala pentru a se alatura protestului BNS.



Minerii mai vor si alternative de angajare pentru populatia din zona Valea Jiului si integrarea minelor în companiile nationale de Energie.

Minerii se vor alatura celor peste 10 mii de oameni, bugetari si angajati din economia privata, care vor marsalui astazi prin centrul Capitalei.

Sindicalistii cer, printre altele, cresterea la 750 de lei a salariului minim pe economie, mentinerea coeficientilor de ierarhizare si a drepturilor lucratorilor stipulate în Contractul colectiv de munca actual, precum si crearea unui program clar de investitii.

De la miting vor lipsi reprezentantii Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania. Ei au anuntat ca vor participa la mitingul din 7 octombrie, organizat cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente.

VEZI AICI ZONELE DE TRAFIC AFECTATE DE PROTESTE

Doi frati, traficanti de droguri, prinsi de politie in Baia Mare... EXCLUSIV! Magistratii, chiriasi pe sume infime in casele RAAPPS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x