Antena Căutare

Urşii periculoşi vor fi împuşcaţi! Cei care au dat legea şi nici cei care trebuie să o aplice nu ştiu cum vor fi depistate animalele agresive

Urşii agresivi pot fi împuşcaţi pe loc de vânători, fără să mai fie nevoie de obţinerea unei autorizaţii. Legea a fost votată astăzi în Caamera Deputaţilor şi prevede inclusiv despăgubiri pentru cei cărora le sunt devastate gospodăriile de animalele sălbatice.

Atacurile urşilor ar urma să fie prevenite printr-o lege controversată. Deputaţii au dat liber la împuşcat de urşi. Însă doar în cazul celor agresivi, vânătorii nu vor mai avea nevoie de aprobare de la minister. Deşi a fost votată, legea pare să nu fie şi înţeleasă.

Aşa ca lanţul trofic va trebui analizat de cei din Ministerul Mediului. Până în luna mai 2020, autorităţile vor trebuie să identifice urşii periculoşi.

Legea prevede şi despăgubiri pentru cei care sunt atacaţi de urşi sau pentru şoferii care lovesc animalele sălbatice pe drumuri pe care nu există indicatoare de prevenţie. În România, populaţia urşilor a crescut alarmant.

Cifrele oficiale arata ca in pădurile din Romania traiesc aproximativ 6500 de ursi. Vanatorii vorbesc insa despre un numar aproape dublu. Mureşul este de departe judeţul cu cea mai mare populaţie de urşi, peste 1000 la număr. Undeva la 300 maximum ar fi normal, spun specialiştii. În Harghita populaţia animalelor sălbatice este estimata la 800 de exemplare iar in padurile din Covasna tariesc peste 600 de ursi.

În România, în fiecare an, o mie de urşi se nasc în sălbăticie.

Haine pentru nevoiași, donate gratuit de patronii unui magazin second-hand din Alba Iulia... Firmele de transport în comun vor fi obligate să asigure naveta tuturor elevilor până la şcoală şi înapoi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x