Antena Căutare

Veste excelentă pentru România, în ziua cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus! Uzinele Dacia din Mioveni, ajutor nesperat pentru bolnavii de COVID-19

Lupta împotriva pandemiei se dă pe mai multe fronturi. Şi veştile bune încep să apară! Uzinele Dacia din Mioveni îşi repornesc curând motoarele şi vor produce ventilatoare mecanice, atât de necesare în tratarea COVID-19.

Dacia-Renault care ar putea ajuta simţitor la combaterea crizei care este, în acest moment, în spitalele din România. Uzinele ar putea produce ventilatoare mecanice şi piese pentru ventilatoare cu ajutorul echipamentelor cu care fac maşini.

Premierul a anunţat, astăzi, că o companie americană ne-a pus la dispoziţie proiectul de fabricaţie pentru aceste aparate şi că, astfel, se va porni uşor producţia.

Avizele vor fi date de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Soluţia a venit după ce ultimele 400 de ventilatoare comandate nu au mai venit şi e greu de spus dacă mai vin, din cauza restricţiilor pe care ţările exportatoare le-au impus pentru perioada pandemiei.

România, 1.623 de paturi ATI funcţionale

Aşa că, momentan, avem un număr de 1623 de paturi ATI funcţionale şi, normal, tot atâtea ventilatoare.

Mai mult, autorităţile mai spun că şi Ministerul Apărării a validat, de curând, un prototip de ventilator care este acum testat.

Nu în ultimul rând, se doreşte inclusiv identificarea tuturor aparatelor care sunt defecte pentru a fi reparate şi puse în funcţiune.

Cum şi când vom avea aceste ventilatoare mecanice funcţionale, încă nu a fost comunicat.

Scăpăm de COVID-19, intrăm în recesiune! Pandemia de coronavirus va aduce „cea mai gravă criză de la Marea Depresiune”. ... „Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni?”. Doi soți, amendați cu 4.000 de lei, deși aveau declarații, în Aiud! Re...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x