Veste excelentă pentru România, în ziua cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus! Uzinele Dacia din Mioveni, ajutor nesperat pentru bolnavii de COVID-19

Lupta împotriva pandemiei se dă pe mai multe fronturi. Şi veştile bune încep să apară! Uzinele Dacia din Mioveni îşi repornesc curând motoarele şi vor produce ventilatoare mecanice, atât de necesare în tratarea COVID-19.

Dacia-Renault care ar putea ajuta simţitor la combaterea crizei care este, în acest moment, în spitalele din România. Uzinele ar putea produce ventilatoare mecanice şi piese pentru ventilatoare cu ajutorul echipamentelor cu care fac maşini.

Premierul a anunţat, astăzi, că o companie americană ne-a pus la dispoziţie proiectul de fabricaţie pentru aceste aparate şi că, astfel, se va porni uşor producţia.

Avizele vor fi date de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Soluţia a venit după ce ultimele 400 de ventilatoare comandate nu au mai venit şi e greu de spus dacă mai vin, din cauza restricţiilor pe care ţările exportatoare le-au impus pentru perioada pandemiei.

România, 1.623 de paturi ATI funcţionale

Aşa că, momentan, avem un număr de 1623 de paturi ATI funcţionale şi, normal, tot atâtea ventilatoare.

Mai mult, autorităţile mai spun că şi Ministerul Apărării a validat, de curând, un prototip de ventilator care este acum testat.

Nu în ultimul rând, se doreşte inclusiv identificarea tuturor aparatelor care sunt defecte pentru a fi reparate şi puse în funcţiune.

Cum şi când vom avea aceste ventilatoare mecanice funcţionale, încă nu a fost comunicat.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri