Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Vacanța de Paște, amânantă un an! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Dacă pentru vacanţa de vară mai există speranţă, cei care şi-au cumpărat pachete turistice pentru vacanţa de Paşte nu prea au multe opţiuni. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că returnarea integrală a banilor plătiţi este, practic, imposibilă.

Banii au fost deja daţi hotelurilor sau operatorilor de zbor. Vestea bună e că există o soluţie pentru cei care nu vor să rămână în pierdere: voucherele în alb, care le promit o vacanţă aşa cum au visat, în momentul în care vor fi ridicate restricţiile.

„Am fost anuntati saptamana trecuta ca hoteleul si-a inchis activitatea in acea perioada. Noi am incercat initial sa obtinem banii inapoi. Sa ne faca full refound, dar agentia ne-a explicat ca nu ne poate oferii acei bani, pt ca acei baniau ajuns de la ei la hotel si hotelul refuza sa ne faca refound/ul. Oferindu-ne o varianta pe perioada verii, cu costuri suplimentare, dar pe care nu am acceptat-o pentru ca nu stim daca o sa putem calatorii atunci. Ca atare am ajuns de comun acord sa ne relocheze undeva de Pastele din 2021” (Paula Frățilă, client agenție de turism)

citește și:

Este situaţia cu care se confruntă majoritatea românilor care îşi planificaseră anul acesta o vacanţă de Paşti departe de casă. Pandemia de coronavirus nu le-a stricat doar lor planurile.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU VACANȚELE ROMÂNILOR

Reprogramarea vacanței se poate face prin obținea unui voucher în alb.

Vacanța de Paște, amânantă un an! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Concret, clientul contactează agenţia de turism prin care şi-a cumpăra sejurul şi stabileşte împreună cu aceasta modalitatea în care se va bucura de vacanţă în momentul în care restricţiile de călătorie vor fi ridicate. Tichetul care are valoare juridică este valabil, de obicei, un an calendaristic şi garantează faptul că, odată aleasă destinaţia şi perioada, clientul va putea să se bucure de vacanţa deja plătită fără diferenţe majore de costuri.

SOLUȚII PENTRU VOUCHERELE DE VACANȚĂ

În 2019, destinațiile preferate de români pentru minivacanța de Paște au fost cele autohtone, printre care se numără zona Transilvaniei și satele din Bucovina, Delta Dunării, dar și Litoralul Românesc, iar fiecare român a cheltuit, în medie, între 200 și 400 de lei pe zi. Agenţiile au o soluţie şi pentru cei care nu au folosit însă voucherele de vacanţă de anul trecut.

„Cei care nu şi-au folosit voucherele de vacanţă de anul trecut pentru că nu au apucat sa plece in vacanta au fost sfatuiti de noi sa le trimita prin curier, catre agentiile de turism, pentru a nu expira” (Corina Martin, Președinte Federația de Promovare Turistică din România)

Dacă ideea unei vacanţe post-pandemie nu vă surâde, aveți şi posibilitatea anulării sejurului programat cu asumarea faptului că ați putea pierde până la 30% din suma achitată.

Recomandari