Antena Căutare

Vacanța de Paște la munte. Oferte și destinații de vis, în România

Vacanța de Paște la munte. Oferte și destinații de vis, în România

Vacanța de Paște la munte. Oferte și destinații de vis, în România
Vacanta de Paste | pexels.com

Vacanța de Paște la munte. Oferte și destinații de vis, în România

Vacanța de Paște se apropie cu pași repezi și cu toții suntem nerăbdători să ne bucurăm pe puțină relaxare, mâncare bună și prezența celor dragi. Pentru creștinii ortodocși, Paștele va fi pe 28 aprilie iar perioada de zile libere este 26 aprilie – 1 mai. Creștinii catolici sărbătoresc Paștele pe 21 aprilie, iar perioada de zile libere este 19 – 24 aprilie.

Dacă îți dorești să te odihnești și relaxezi undeva la munte, la aer curat, într-o zonă cu un peisaj de vis, pune mai întâi pe listă destinațiile din țara noastră înainte de a-ți dori să pleci în străinătate. Iată câteva idei de destinații și ce oferte de Paște poți găsi pentru a face din timp rezervare.

Top destinații la munte

Pentru o mini-vacanță relaxantă la munte, ai nevoie de o mână de prieteni și un peisaj care să te facă să zâmbești în fiecare zi. Astfel, îți poți reîncărca bateriile, poți face drumeții să redescoperi primăvara în munți și vei afla mai multe despre istoria și cultura locului.

Vacanță de Paște în Oltenia

Staţiunea Straja se află în Judeţul Hunedoara,Munţii Vâlcan,în S-V Carpaţilor Meridionali. Este un loc ideal pentru vacanţă la munte,mai ales iarna,dacă îţi place să schiezi. Straja are 210 cabane,vile,pensiuni şi case de vacanţă. Oamenii sunt foarte primitori şi calzi,iar peisajul este cu adevărat spectaculos.

Staţiunea este renumită şi pentru încărcătura religioasă şi istorică,aici putând fi vizitate Crucea Eroilor şi Schitul Straja. Peştera Muierii situată în comuna Baia de Fier,judeţul Gorj are o istorie interesantă,ea adopostind în timpul războaielor femei şi copii,de unde i se trage şi numele. Este dispusă pe patru niveluri şi are o lungime de 7.000 m.

Vacanță de Paște în Transilvania

Salina Turda din Cluj este pe locul 22 printre cele mai incredibile destinaţii de vacanţă din lume. Fiind considerată cea mai frumoasă salină din lume,Turda este un loc pe care nu vei regreta să-l vizitezi. Salina este printre cele mai faimoase locuri subterane din lume,aici putând vizita diverse pavilioane extraordinare,cum ar fi Mina Iosif-sala ecourilor,Mina Terezia,Sala Puţului de extracţie.

Băile Tuşnad cu un peisaj superb la poalele munţilor,cunoscut şi ca "Mica Elveţie",unde efectele terapeutice ale apelor minerale vă vor oferi o vacanţă relaxantă,dar plină de entuziasm. Aici puteţi vizita Lacul Sfânta Ana,lacul unde apa este cristalină,fiind singurul lac din Europa Centrală aşezat într-un crater vulcanic.

Vacanță de Paște în Moldova

Cheile Bicazului e o zonă deosebit de pitorească din România. Formate de râul Bicaz,cheile fac legătura între Transilvania şi Moldova. Cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roşu în amonte la Bicazul Ardelean în aval,Cheile Bizacului este o zonă fascinantă,sălbatică,cu serpentine,unde minunăţiile naturii o să vă surprindă plăcut.

Vacanță de Paște în Banat

Cazanele Dunării sunt un sector din defileu la trecerea prin Carpaţi. Puteţi savura 9 km spectaculoşi unde muntele se îmbină cu fluviul într-un peisaj extraordinar. Şi dacă tot vizitezi Cazanele Mic şi Mare,merită să treci şi prin peştera Veterani,sanctuarul lui Zamolxis. Cazanele Mari te orbesc cu înălţimile de 200 de metri,cu lăţimea albiei de 150 de metri şi cu o istorie bogată în evenimente.

Oferte și destinații de Paște la munte

În luna aprilie, poți alege ca zonă de munte Predealul să vezi cum își lasă amprenta primăvara acolo. Multe pensiuni oferă cazare pentru sejur de 3 zile, de Paște. O pensiune are ca ofertă de cazare prețul de 610 lei/ persoană/ 3 nopți, adică 4 zile.

În Sinaia, un hotel ceva mai spectaculos, cu review-uri bune, oferă cazare celor dornici de vacanță la prețul de 663 lei/ persoană/ 4 nopți. Dacă alegi un astfel de pachet, îți poți prelungi vacanța, invitându-ți și alți prieteni apropiați.

Vacanțe de Paște 2019

În Moeciu, prețurile pentru cazare la pensiune în vacanța de Paște încep de la 190 lei camera dublă/ noapte. Pe de altă parte, în Bran, poți închiria o vilă pentru tine, rudele și prietenii tăi cu 118 lei/ camera dublă/ noapte în perioada de Paște.

La Voroneț, în Suceava, vei putea găsi cazare la pensiuni începând de la 140 lei/ noapte. Alege o pensiune chiar în apropierea zonei montane, înconjurată de pădure sau pajiști verzi, într-o zonă pitorească pentru a simți că ești într-adevăr la munte.

Vacanțe de Paște 2019

În Alba, la Arieșeni, o zonă superbă de munte cunoscută mai ales celor pasionați de schi, găsești cazare la pensiuni cu piscină începând de la prețul de 120 lei/ noapte. Grăbește-te să rezervi camerele necesare pentru tine și gașca ta de Paște pentru o vacanță plină de distracție.

La Pucioasa, Dâmbovița, o zonă cu istorie și peisaje de vis, vei găsi cazare începând de la prețul de 100 lei/ noapte.

Alege destinația potrivită pentru tine și cei dragi pentru a sărbători așa cum se cuvine vacanța de Paște.

Sursă foto: pexels.com

Băiețelul de trei ani a ars de viu în casă. Tatăl i-a scos cadavrul carbonizat pe brațe: "Puiul tatii, n-am putut s... Atac violent! Bărbat de 44 de ani, lovit din senin de un individ, în timp ce se ducea acasă! I-a zdrobit fața cu pumnii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x