Vacanța la mare a devenit imunizarea în masă! Deși numărul de cazuri crește de la o zi la alta, românii nu se dezmint și se înghesuie să intre în apă

Peste 80 de mii de români s-au mutat la mare. E cel mai aglomerat weekend din acest sezon. Asta se vede peste tot, de la coloanele de maşini pe drum, până la terasele pline. Pentru cei mai mulţi turişti, coronavirusul e doar statistică.

La mare nu pare că e pandemie. Terasa unuia dintre cele mai populare restaurante din Mamaia este arhiplină. Turiştii se distrează fără nicio distanţă. Tinerii stau în grupuri mari, în picioare sau la masă desi conform regulilor ar trebui să fie doar câte patru. De mască, nici nu poate fi vorba în căldura sufocantă.

Pe plajă, altă aglomeraţie. Peste 80.000 de români îşi petrec acest sfârşit de săptămână la mare. Şi sunt înghesuiţi în doar câteva staţiuni: Mamaia şi Vama Veche sunt cele mai populare. Urmează Venus, Jupiter şi Saturn.

"Situaţia începe să arate din ce în ce mai normal, aşa cum arăta şi anul trecut, hotelurile încep să fie din ce în ce mai pline, iar turiştii se îndreaptă în număr mare spre litoral. De luni am depăşit cu peste 15 la sută rezervările de anul trecut", spune Ionuţ Nedea, proprietarul unei agenţii de turism.

Deşi numărul de cazuri de COVID-19 creşte de la o zi la alta, turiştii nu sunt îngrijoraţi.

Şi drumul spre mare arată ca în vremurile bune. La 6 dimineaţa, pe Autostrada Soarelui se circula în coloană.

Turiştii se înghesuie la mare şi ademeniţi de ofertele din ce în ce mai avantajoase. Sunt preţuri cu până la 20 la sută mai mici ca anul trecut.

"În prima parte a acestui început de sezon, tendinţele au fost ca turiştii să vină pe weekend, însă acum terminându-se şi Bacalaureatul, noi am lansat un nou tip de oferte pe o perioadă mai lungă cu discounturi consistente", spune Sebastian Puznava, manager de hotel.

Dacă trendul din acest weekend continuă, hotelierii se aşteaptă ca săptămâna viitoare să fie vârf de sezon pe litoralul românesc.

Ultimele știri