„Vaccinul împotriva COVID-19 nu va funcționa pentru toți” Cum vor fi apărați de virus, de fapt, cei mai vulnerabili în fața bolii

Așteptăm apariția primului vaccin împotriva COVID-19, dar specialiștii avertizează că imunizarea nu va funcționa în cazul tuturor.

„Vaccinul împotriva COVID-19 nu va funcționa pentru toți” Cum vor fi apărați de virus, de fapt, cei mai vulnerabili în fața bolii

Profimedia

Vaccinul împotriva COVID-19 nu va fi salvarea la care visează mulți. Unul dintre cercetătorii care din grupul de consultare ştiinţifică a Parlamentului britanic, prof. Peter Openshaw, a tras un semnal de alarmă.

Potrivit acestuia, trebuie găsite soluții pentru protejarea persoanelor vârstnice deoarece viitorul vaccin s-ar putea să nu-i protejeze de infectare, scrie The Guardian.

„Uneori este posibil să protejăm un grup vulnerabil, vizând un alt grup şi acest lucru, de exemplu, se face în cazul gripei”, a explicat el.

În documentul trimis Camerei Lorzilor, expertul susține că vaccinarea trebuie să vizeze anumite categorii de persoane. În acest fel, ar putea fi protejați și cei cu adevărat vulnerabili.

Administrând vaccinul antigripal nazal copiilor, care, în general, nu dezvoltă forme severe de gripă, sunt protejați, de fapt, bunicii.

Un alt exemplu vine din lumea medicală. Prin imunizarea angajaților din clinici, spitale și centre de îngrijire, se protejează în primul rând persoanele în vârstă care au cel mai mult contact cu aceştia.

„Vaccinul îi va ajuta pe cei tineri şi asta va fi bine, pentru că aceştia nu îl vor transmite mai departe către persoanele vârstnice”, a explicat Arne Akbar, preşedintele Societăţii Britanice de Imunologie.

Arne Akbar a precizat și el că vaccinul nu va ajuta în mod direct grupul persoanelor vârstnice.

Ultimele știri