Antena Căutare

Val de concedieri la MAI: 18.000 de angajati, dati afara!

Guvernul a aprobat un proiect de lege ce prevede concedierea a circa 18 mii de angajati ai Ministerului de Interne (MAI) in 2011.

Actul normativ trebuie aprobat insa de Parlament. Intre timp, MAI elaboreaza normele de aplicare ale legii.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevazand totodata si disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape.

Potrivit bugetului, in prima parte a acestui an vor fi disponibilizati peste 7.900 de angajati, numarul de salariati ai MAI ajungand astfel la aproximativ 141.000.

In a doua parte a acestui an, alti 10.000 de angajati din structurile de ordine publica vor fi disponibilizati, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiasi document.

"Persoanele vizate de aplicarea masurilor de reorganizare vor beneficia de masuri active de protectie care au ca scop combaterea somajului si sprijinirea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in vederea angajarii", potrivit MAI.

MAI afirma, la sfarsitul lunii decembrie, ca trebuie sa implementeze masuri de redimensionare a numarului de posturi ocupate de politisti, cadre militare, soldati si gradati voluntari, functionari publici si personal contractual, Romania avand o medie de 500 de lucratori la 100.000 de locuitori, cu 25 la suta peste media europeana.

Foto: Intactimages

Hotii de fier vechi au furat calea ferata pe care circula Mocanita... Vezi cat costa cardul de sanatate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x