Antena Căutare

Val de cutremure în Marea Neagră! Trei seisme s-au produs în interval de doar câteva ore

Trei cutremure s-au produs, într-un interval de doar câteva ore, în Marea Neagră, marți după-amiază, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Trei cutremure s-au produs, într-un interval de doar câteva ore, în Marea Neagră, marți după-amiază, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Conform sursei citate, primul seism s-a înregistrat marţi, 18 iunie, la ora 15.19 și avut magnitudinea 2.1 pe scara Richter, la adâncimea de 4 kilometri.

Două ore mai târziu, alte două seisme s-au produs în Marea Neagră, la interval de câteva minute. Ambele au avut magnitudinea de 2,2 pe scara Richter și s-au produs la o adâncime de un kilometru, la ora 17:29, respectiv 17:31.

În luna ianuarie 2019, în România s-au produs 31 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,4 pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

Deținutul evadat de la Penitenciarul Găești, prins la Comișani! Ion Carmalău a fugit din închisoare pentru că îi era dor... Mesaj de binecuvântare şi încurajare al Patriarhului Daniel pentru elevii care susţin examene. Preoţilor le cere să-i sp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x