Val de tâlhării într-un liceu din Brăila. Un elev de 16 ani a fost înjunghiat în picior sub ochii paznicului, pentru bani și țigări 

Val de tâlhării la cel mai bun liceu din Brăila. În mai puţin de o oră, mai mulţi elevi au fost ameninţaţi şi chiar atacaţi cu cuţitul de doi băieţi, care le-au cerut bani şi ţigări. Pe un adolescent de clasa a noua l-au înjunghiat în picior.

Agresiunea s-ar fi petrecut chiar în faţa paznicului şcolii, care nu a intervenit, acuză tatăl elevului. Iar asistenta medicală ar fi ştiut de unul dintre atacuri, dar a încercat să-l muşamalizeze. Unul dintre agresori are numai 10 ani.

Toate atacurile s-au petrecut în miezul zilei, în numai o oră. Ultima victimă, elev la un alt liceu, venise să-şi aştepte un coleg pentru a merge împreună spre casă.

”I-au cerut bani, le-a dat 1 leu. Au încercat să-l percheziţioneze. Au început să scoată cuţitele, să-l ameninţe, să-l înjure. L-au înjunghiat în picior, exact deasupra genunchiului.”, a mărturisit tatăl elevului înjunghiat.

Băiatul a scăpat cu fuga. A urcat într-un autobuz cu care a ajuns la spital, şchiopătând și cu pantalonii plini de sânge. După ce l-au cusut şi bandajat, medicii au anunţat Poliţia. Tatăl adolescentului susţine că totul s-a petrecut sub ochii agentului de pază al școlii.

”În momentul în care cei doi s-au luat de el, a zis că s-a uitat în ochii paznicului, era la 6-7 m de ei. Şi paznicul s-a întors cu spatele, a intrat în curtea liceului şi a trântit poarta după el. Ne-a spus că Nu a văzut acest incident.”, a mai spus tatăl copilului.

Poliţiştii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere ale liceului şi aşa au văzut că cei doi s-au luat şi de alţi elevi.

”Au abordat alţi doi minori, ambii în vârstă de 16 ani, de la care ar fi sustras o ţigară. Ar fi abordat şi un al patrulea minor, care, prin atribuirea de ameninţări cu ajutorul unui cuţit, ar fi obţinut de la aceast asuma de 100 de lei.”, a declarat un reprezentant al Poliției.

Unul dintre elevi, şi el înţepat cu cuţitul, a ajuns la cabinetul medical al liceului. Acolo, asistenta l-ar fi sfătuit să nu reclame incidentul. Iar ea nu a anunţat nici conducerea. Directorul i-a cerut lămuriri, dar femeia a invocat confidențialitatea dintre medic și pacient. Apoi a intrat în concediu medical.

Toate autorităţile locale fac anchete acum, inclusiv prefectul. Mai ales că liceul se află la doi paşi de Poliţie şi Prefectură. Cei doi agresori, de 10 şi 17 ani, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru tâlhărie calificată. Băiatul înjunghiat este nevoit să stea imobilizat la pat cel puţin o săptămână.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri