Antena Căutare

Valorile României! Locul doi în lume la cea mai importantă competiţie de robotică a fost obținut de trei elevi din Oradea

Trei elevi din Oradea, pasionaţi de robotică, au demonstrat că visurile pot deveni realitate. Au câştigat medalia de argint la cea mai importantă competiţie de profil din lume, care a avut loc în Coreea de Sud.

Trei elevi din Oradea, pasionaţi de robotică, au demonstrat că visurile pot deveni realitate. Au inventat o proteză cu ajutorul căreia un om cu semiparalizie poate să-şi mişte mâinile şi degetele şi poate să apuce astfel diverse obiecte.

Au câştigat medalia de argint la cea mai importantă competiţie de profil din lume, care a avut loc în Coreea de Sud. Reprezentanţii ţării noastre au fost, de altfel, singurii din Europa care au participat la concurs. Iată cu ce au dat gata juriul.

Acesta este robotul cu care cei trei elevi ai Colegiului Onisifor Ghibu din Oradea au câştigat al doilea loc la concursul internaţional de robotică. Este, de fapt, o proteză.

De la ideea în sine până la construirea robotului, proiectul a fost realizat în timp record. Ultimele detalii au fost puse la punct chiar în ţara-gazdă, cu câteva ore înainte de competiţie.

Şi nu doar proiectul a fost grija elevilor. Singuri şi-au găsit un sponsor care să le plătească deplasarea şi piesele pentru braţul metalic, în total 2.500 de euro. O misiune dificilă.

Tinerii sunt hotărâţi să participe cu invenţiile lor şi la alte concursuri, la fel de importante.

Tragedia de pe șoseaua din Ialomița. Care este starea de sănătate a victimelor de la spitalele din București... Informație de ultimă oră! Care este starea de sănătate a lui Ion Iliescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x