Antena Căutare

Valul de aer polar aduce ninsori viscolite în România! Meteorologii au anunțat cât mai ține frigul!

Valul de aer polar a ajuns în România, iar efectele nu sunt deloc plăcute. Valorile temperaturilor din termometre au scăzut drastic, cu 7-10 grade, iar spre sfârșitul săptămânii vor coborî sub zero.

Valul de aer polar a ajuns în România, iar efectele nu sunt deloc plăcute. Valorile temperaturilor din termometre au scăzut drastic, cu 7-10 grade, iar spre sfârșitul săptămânii vor coborî sub zero. Ba mai mult, sunt așteptate ninsori, la peste 2.000 de metri altitudine.

Astfel, conform Administrației Naționale de Meteorologie, se vor înregistra ninsori cu lapoviță, vântul va sufla cu putere, iar presiunea atmosferică va scădea treptat. Maximele se vor situa între 11 și 21 de grave, însă de miercuri vine frigul, dar și lapovița. Pe creste, în schimb, vântul poate atinge 90...120 km/h şi zăpada va fi puternic viscolită. Vremea se va răci faţă de intervalul anterior, mai accentuat în Transilvania. Vântul va avea intensificări susţinute în toată ţara, cu viteze mai mari în cursul zilei când se vor atinge 55...70 km/h şi local 75...85 km/h.

În zonele de munte, la peste 1500 de metri, vântul va sufla tare şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 grade in estul Transilvaniei şi 19 grade in Lunca Dunarii, iar minimele între -4 şi 7 grade.

Și joi va ninge, însă pe creste viscolul va continua. Deși se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare slab cantitativ, vântul va sufla cu putere.

De cealaltă parte, însă, sfârșitul săptămânii aduce vreme frumoasă. De vineri, valorile termice vor creşte de la o zi la alta, iar vremea va deveni caldă în majoritatea regiunilor. Există, însă, probabilitatea pentru precipitaţii ridicată în regiunile vestice.

Necazurile se țin lanț în familia lui Ilie Balaci! Nepotul acestuia, implicat într-un accident rutier, la scurt timp dup... Cod galben de ceață! Vizibilitate redusă la sub 50 de metri. Zonele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x