Antena Căutare

Vântul puternic a făcut ravagii în mai multe regiuni! Jumătate de ţară, sub cod de vijelii! Cât mai ține vremea rea

Jumătate de ţară este din nou sub alertă de vreme rea. În Braşov, vijeliile au smuls acoperişuri şi au pus la pământ stâlpi şi copaci. Bucăţi din faţadele unor clădiri s-au prăbuşit la câţiva paşi de pietoni.

Jumătate de ţară este din nou sub alertă de vreme rea. În Braşov, vijeliile au smuls acoperişuri şi au pus la pământ stâlpi şi copaci. Bucăţi din faţadele unor clădiri s-au prăbuşit la câţiva paşi de pietoni. Şi în Capitală vremea a creat probleme, motiv pentru care pompierii au fost nevoiţi să avertizeze populaţia să rămână la adăpost.

Meteorologii au emis, în câteva ore, zeci de avertizări de vreme severă imediată. La munte, unele dintre ele - de cod portocaliu. Specialiştii anunţă încă 12 ore cu fenomene meteo extreme.

Vântul extrem de puternic din această dimineaţă, care a lovit în rafale de aproape 100 de kilometri pe oră, a smuls acoperişul unui bloc din Braşov. L-a ondulat ca pe o coală de hârtie.

”Puteau să moară oameni nevinovați pe stradă.”, a spus un trecător.

Acoperişul blocului a fost schimbat în 2012. localnicii cred că lucrarea a fost făcută de mântuială, iar acum ei trebuie să plătească reparaţiile.

Provizoriu, pompierii au îndreptat tabla şi au prins-o cu sârmă. Au cerut localnicilor să rămână la adăpost de vijeliile care pot pune vieţi în pericol.

La câteva străzi distanta, la sediul Trezoreriei Braşov, două bucăţi mari s-au desprins de pe faţada clădirii şi au căzut lângă o femeie care trecea prin zonă.

În Capitală, vântul a suflat cu peste 60 De kilometri pe oră. Bucăţi din tencuiala unei cladiri din apropierea Teatrului Nottara s-au desprins şi au căzut pe trotuar, dar şi pe bulevardul Magheru, peste un autobuz și mai multe mașini.

Meteorologii au trimis avertizări în cascadă. Până la ora 18 au fost emise 30 de alerte, dintre care patru de cod portocaliu, pentru judeţele Braşov, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Buzău. Până mâine, jumătate din ţară rămâne sub cod galben de vânt.

De la vremea ca de început de vară, cu recorduri şi de 26 de grade, temperaturile scad brusc. Maximele abia vor ajunge la 10 grade.


UPDATE: Rezultate Loto 6 din 49, Loto Joker, Loto 5 din 40, Noroc. Numere câștigătoare 10 martie 2019... Sărbătoare mare pentru credincioși! De ce aprind oamenii focuri în această seară, de Lăsata Secului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x