Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Planurile de distracție ale turiștilor, distruse de vântul puternic. Pârtiile au fost închise din cauza rafalelor, iar meteorologii anunță viscol în următoarele zile

Valul de turişti a ajuns la munte, însă vremea creează probleme. Vântul a închis astăzi pârtiile din Sinaia. Nu a reuşit însă să spulbere şi distracţia turiştilor. Nevoiţi să se reorienteze rapid, unii au ales petrecerile din cabane. Alţii au plecat la drum, în căutarea unor staţiuni unde se schiază. Meteorologii nu vin cu veşti bune. Până de Crăciun va fi viscol în zonele montane. 

În decorul de un alb imaculat, la cota 2000, planurile turiştilor au fost date peste cap. Niciuna dintre cele trei pârtii nu a fost deschisă. Din cauza vântului, care a depăşit la rafală 70 de kilometri pe oră, instalaţiile pe cablu au fost oprite.

În lipsa ninsorilor, pe Valea Prahovei, administratorii domeniului schiabil au pus în funcţiune tunurile de zăpadă. Raluca a venit de la Iaşi ca să înveţe să schieze. Are timp chiar şi după lăsarea serii pentru că de azi funcţionează şi instalaţia de nocturnă.

Zeci de copii s-au înscris deja în taberele de schi. Pentru aproape o săptămână, părinţii plătesc aproximativ 1500 de lei pentru transport, cazare şi trei mese pe zi.

În Harghita, când nu sunt pe pârtie, elevii se relaxează la spa sau fac baie în ciubăr.

Andreea a venit din Iaşi, cu părinţii. Anul acesta a lăsat schiurile pentru o experienţă nouă. Cu snowboardul.

Din cauza vântului care se înteţeşte în această seară, mai multe pârtii, din cele 14 funcţionale în toată ţara, ar putea fi închise.

Mâine, la rafală, vântul va depăşi 90 de kilometri pe oră. Se anunţă lapoviţă şi ninsoare în toate zonele montane.

Care sunt pârtiile deschise în țară, află mai jos:

  • Azuga - Cazacu începători - 20 cm s-a mai deschis 1 partie
  • Cavnic - 1 partie - medie - 35 cm
  • Mădăraş - 2 partii - dificil, 25 cm şi uşoară 25 cm
  • Păltiniş - 1 pârtie uşoară - 25 cm - s-a mai deschis 1
  • Sinaia 3 pârtii - uşoară, 35 cm, medie 35 cm. usoara 5 cm
  • Straja - 1 partie - uşoara 20 cm s-a mai deschis 1
  • Toplita - 2 partii - uşoara 20 cm, medie 20 cm
Recomandari