Antena Căutare

Vanzarile de produse alimentare au scazut cu 10%

Vanzarile de produse alimentare au scazut cu zece procente in ultimul timp din cauza crizei economice si a masurilor de austeritate luate de Guvern. Prima consecinta - concedieri pe banda rulanta in industria alimentara.



Sindicalistii din industria alimentara spun ca, in ultimul an, 15.000 de angajati au ramas fara loc de munca, dintr-un total de aproximativ 170.000. Presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, afirma ca disponibilizarile masive sunt rezultatul scaderii vanzarilor cu cel putin10% si a inchiderii unor fabrici.

Domeniile care s-au restructurat cel mai mult sunt prelucrarea carnii, morarit si panificatie, productia de bauturi racoritoare si cea de dulciuri, se arata in editia de astazi a cotidianului Gandul. Iar, in perioada urmatoare, si alte fabrici vor pune lacatul pe usa. Rezultatul? Vor creste importurile, fapt care va duce la noi scumpiri.

Criza a lovit toate sectoarele industriei alimentare si chiar si cei mai puternici concurenti de pe piata au fost nevoiti sa disponibilizeze sute de angajati si chiar sa inchida unitati.

Sindicalistii arata cu degetul spre ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, pentru dezastrul actual. In conditiile in care acest minister are cel mai mic buget de dupa 1990, Dumitru a acceptat, la rectificare, taierea a 140 de milioane de lei.

sursa foto: Intact Images

Doi barbati au fost arestati dupa ce au batut un politist... ALERTA! Doi barbati, suspecti de infectare cu virusul West Nile, internati la Tulcea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x