Sindicalistii din industria alimentara spun ca, in ultimul an, 15.000 de angajati au ramas fara loc de munca, dintr-un total de aproximativ 170.000. Presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, afirma ca disponibilizarile masive sunt rezultatul scaderii vanzarilor cu cel putin10% si a inchiderii unor fabrici.
Domeniile care s-au restructurat cel mai mult sunt prelucrarea carnii, morarit si panificatie, productia de bauturi racoritoare si cea de dulciuri, se arata in editia de astazi a cotidianului Gandul. Iar, in perioada urmatoare, si alte fabrici vor pune lacatul pe usa. Rezultatul? Vor creste importurile, fapt care va duce la noi scumpiri.
Criza a lovit toate sectoarele industriei alimentare si chiar si cei mai puternici concurenti de pe piata au fost nevoiti sa disponibilizeze sute de angajati si chiar sa inchida unitati.
Sindicalistii arata cu degetul spre ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, pentru dezastrul actual. In conditiile in care acest minister are cel mai mic buget de dupa 1990, Dumitru a acceptat, la rectificare, taierea a 140 de milioane de lei.
sursa foto: Intact Images