Antena Căutare

Vara secetoasa cu preturi ridicate la alimente

Romania va traversa din nou o vara secetoasa, anunta hidrologii, iar cele mai afectate zone vor fi Oltenia, sudul Moldovei si Dobrogea. Si Europa sufera de la inceputul anului de o seceta severa. Centrul Global pentru Precipitatii si Climatologie a precizat ca in vestul si in centrul continentului nu a plouat nici jumatate din cat ar fi fost normal.


Tari ploiase precum Marea Britanie, Germania sau Elvetia, traverseaza cea mai secetoasa perioada din ultimii 50 de ani. Iarna a fost uscata si rezervele de apa din sol sunt extrem de scazute, iar primavara nu a adus suficiente precipitatii.

Situatia cea mai critica este in bazinul Rinului, unde din cauza uscaciunii alerta pentru incendiile de vegetatie este la un nivel maxim.

Iunie si iulie vor fi luni de cosmar pentru agricultori. Cu temperaturi caniculare, anuntate, deja, de meteorologi.

In iunie, va ploua o treime din cat e nevoie in Dobrogea. In iulie, seceta se extinde in Oltenia si in sudul Moldovei.

Graul si secara insamantate toamna trecuta se vor strica. Porumbul, floarea soarelui, cartofii si legumele care se pun acum nu vor creste. Agricultorii din Constanta isi calculeaza deja pierderile.

Meteorologii estimeaza ca si august va fi o luna caniculara pentru romani, iar in timp ce ministrul agriculturii sustine ca lipsa ploilor nu va afecta drastic culturile, producatorii nu exclud posibilitatea ca preturile la alimente sa explodeze in vara, din cauza secetei.



Regele Mihai implineste 90 de ani... MAI ar putea inchiria avioanele si elicopterele politiei din cauza bugetului "insuficient"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x