Vârsta de pensionare, crescută până la 67 de ani pentru femeile și bărbații din această categorie profesională: „Este discriminare!”

Lovitură cumplită pentru angajații din sistemul medical. Potrivit unui nou proiect de lege, vârsta de pensionare, în cazul acestei categorii de angajați, va crește până la 67 de ani, atît pentru femei, cât și pentru bărbați.

Medicii ar putea ieși la pensie la vârsta de 67 de ani

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului solicită Ministerului Sănătății să modifice proiectul de lege ce ar urma să crească vârsta de pensionare a medicilor la 67 de ani, pentru femei și bărbați.

Medicii ar urma să fie catergoria profesională cu vârsta de pensionare cea mai mare din România, atrage atenția FACIAS.

Măsura este una discriminatorie și nu ține cont de o vârstă diferențiată între femei și bărbați, stabilindu-se vârsta unică de 67 de ani care este mai mare cu patru ani pentru femei și cu doi ani pentru bărbați, față de vârsta de pensionare stabilită în mod general la 63 de ani la femei și 65 de ani la bărbați.

Proiectul de lege e în dezbatere publică. Cei de la FACIAS atrag atenția că e pusă în pericol viața pacienților, dincolo de faptul că această creștere a vârstei de pensionare poate crește decesele în rândul medicilor, potrivit Antena 3.

Mai multe informații, în materialul video de mai jos:

Ultimele știri