Antena Căutare

Vela: Nu sunt adeptul să închidem acum zborurile cu Italia. Susţin să facem verificări ca cei care au suspiciuni de a fi bolnavi sau au intrat în contact cu cei bolnavi să fie trataţi şi triaţi

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că nu este adeptul închiderii zborurilor cu Italia din cauza coronavirusului, ci susţine să fie făcute verificări pentru ca persoanele care au suspiciuni de a fi bolnave sau au intrat în contact cu persoane bolnave să fie tratate şi triate corespunzător. Vela a primit, joi, aviz pozitiv după audierile din comisiile parlamentare.

Marcel Vela a fost întrebat joi, la finalul audierilor de la comisiile parlamentare, în ce condiţii România ar putea decide să blocheze zborurile din Italia. "Facem o evaluare la nivel european, chiar acum o facem, pentru că sunt mai multe metode de reacţie în diferite state. De exemplu, în Danemarca au fost câţiva bolnavi depistaţi şi s-au luat măsuri, au închis zbourile aeriene cu nordul Italiei. În Franţa se închid şcoli sau anumite activităţi. Dorim să avem o comunicare şi cu tot ceea ce înseamnă gestionarea la nivel european, la Bruxelles, a situaţiilor de urgenţă astfel încât să să se facă un protocol unitar de reacţie”, a afirmat Vela. Ministrul de Interne consideră că nu trebuie să se intre în panică, deoarece panica este mai periculoasă decât coronavirusul. "Noi în Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă am stabilit nişte etape de intervenţie, până la 25 de bolnavi cum acţionăm, până la 100 de bolnavi cum acţionăm, până la 2.000 de bolnavi cum acţionăm şi peste 2.000 de bolnavi cum acţionăm. Avem strategii şi planuri de acţiune pentru fiecare etapă de analiză şi intervenţie. Important e să nu intrăm în panică, panica e mai periculoasă decât coronavirusul”, a explicat ministrul. Vela a mai afirmat că nu poti fi opriţi să revină în România români care au fost în Italia în alte zone decât cele unde este focarul de coronavirus. "Cei care sunt din zona de focar nu au voie să plece din Italia, nu putem presupune că a venit din zona focarului şi nu aş dori să acuzăm oamenii care vin din Italia că sunt din focar pentru că nu au voie să plece de acolo. Dacă vin din Italia compatrioţi de-ai noştri, români din diaspora, nu poţi ca stat să spui, vă dau un exemplu, aveţi o rudă în Italia, într-o zonă care nu este supusă carantinei şi vrea să vină acasă. Nu o poţi opri la graniţă, nu e corect nici moral, nici patriotic. Nu sunt adeptul să închidem acum zborurile cu Italia, susţin să facem verificări pertinente, ştiinţifice, cu celeritate astfel încât cei care au suspiciuni de a fi bolnavi sau cei care au intrat în contact cu oameni bolnavi să poată fi trataţi, triaţi şi să fie incluşi în anumite metode, proceduri de tratament”, a mai afirmat Marcel Vela. Vela a primit, joi, în urma audierilor, aviz pozitiv.

Sursa : news.ro

Administraţia Penitenciarelor face verificări după ce un deţinut de la Penitenciarul Rahova, cu suspiciune de coronaviru... Un copil din Cluj a murit electrocutat de un transformator electric...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x