Antena Căutare

Marcel Vela: „Am emis Ordonanţa Militară 11”! Până când vor mai fi suspendate zborurile către şi dinspre Spania. Țăndărei scapă de carantină!

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat, luni, că a emis o nouă ordonanţă militară, ce are numărul 11. Suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania este menţinută până în 14 mai, inclusiv.

Marcel Vela

„Am emis Ordonanţa Militară 11 din 11 mai 2020, care reglează unele aspecte ce ţin de continuarea unor măsuri adoptate anterior. Primul punct este legat de suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania - continuarea suspendării ce expiră astăzi - (prelungirea suspendării, n.r.) este valabilă până în 14 mai inclusiv”, a anunţat ministrul.

„Al doilea punct este legat de exceptarea de la măsurile de izoloare sau carantinare pentru personalul fluvial şi maritim care vine din ţări catalogate din zone roşii sau galbene în măsura în care personalul nu prezintă simptome”, a adăugat ministrul.

De asemenea, ministrul a afirmat că va fi ridicată carantina impusă localităţii Ţăndărei, din judeţul Ialomiţa.

„A fost aprobată solicitatera Comitetutului Județean pentru Situații de Urgență Ialomția de a ridica măsura de carantinare pentru Țăndărei”, a spus ministrul.

Marcel Vela, avertisment pentru români, referitor la perioada de stare de alertă

Ministrul a mulțumit românilor care au făcut eforturi, în lupta cu epidemia de coronavirus, pe durata stării de urgență.

„Vreau să mulţumesc fiecăruia şi împreună tuturor, pentru efort, pentru tot ce aţi făcut ca să fim responsabili, prevăzători şi să avem grijă de sănătatea noastră. Ştu că nu a fost uşor, aţi răbdat şi aţi depus efotururi pentru a-i proteja pe cei dragi. Trebuie să transmitem condoleanţe celor care au pierdut pe cei dragi, dar trebuie şi să ne bucurăm că mulţi sunt printre noi şi se bucură de viaţă datorită dumneavoastră.

Fiecare aţi fost un erou - medici din prima linie, forţe de ordine - fie că aţi suferit în zone de carantină sau izolare, fie că aţi lucrat într-o brutărie la pâinea cea de toate zilele sau aţi condus un transport sau aţi trudit la locul de muncă”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

„Fiecare sunteţi un erou şi am reuşit ca România să fie la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul UE comparativ cu alte state care au pornit la sfârşitul lui februarie la fel ca noi”, a subliniat Marcel Vela.

Cum se va face deplasarea în afara localităților, după 15 mai! Care vor fi singurele motive permise! Nelu Tătaru, clarificări!

Ministrul a avertizat că urmează o perioadă grea, pe care trebuie să o gestionăm la fel de atenţi pentru că e păcat să stricăm ce am realizat în ultimele 2 luni.

Urmează o situație pe care trebuie să o gestionăm la fel de atenți, pentru că este păcat să stricăm ceea ce am realizat în aceste două luni. Eroi aţi fost şi bunicii care aţi explicat copiilor şi nepoţilor de ce trebuoie să stea acasă să se ferească de o boală necunoscută şi nu trebuie să iasă afară. (,,,) Aceste eforturi trebuie să le analizăm. Trebuie să fim vigilenţi, responsabili, pentru că virusul nu ia pauză. Nu se odihneşte şi nu ia pauiză. Mă bazez pe fiecare că vom avea grjă de sănătatea tuturor. Suntem ctitori la o pagină importantă din istoria României. Vă mulţumesc tuturor pentru pariotism! Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a afirmat ministrul în finalul declaraţiei.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Euroinvent 2020. Ultimele 10 zile de înscrieri! Participarea este online... COVID-19 ajută corigenții! Cum vor fi salvați cei cu media sub 5! Ce se va întâmpla pentru elevii fără note, pe semestru...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x