Antena Căutare

Verdict CCR: Concedierile din administratia locala sunt constitutionale

Concedierile din administratia locala, decise de Guvern prin adoptarea OUG 63/2010, care modifica Legea 273/2006 privind finantele publice, sunt constitutionale.

Verdictul a fost pus de magistratii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) care, dupa dezbaterile de marti, au respins cu majoritate de voturi sesizarea facuta direct de Avocatul Poporului, potrivit Biroului de presa al CCR.

Reamintim ca la 15 iulie Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la faptul ca ordonanta numita mai sus intra in contradictie cu norme ale Legii Fundamentale a tarii, in special in ceea ce priveste limitele delegarii legislative. Avocatul Poporului a mai sustinut ca OUG 63/2010 contravine si articolelor 120-122 din Constitutie privind principiile de baza ale administratiei publice, autoritatile comunale si orasenesti, consiliul judetean.

Institutia Avocatului Poporului a fost sesizata de liberali la inceputul lunii iulie, cand Guvernul a decis disponibilizarea a aproximativ 55.000 pana la 60.000 de angajati din sectorul public, dintre care cei mai multi, respectiv circa 54.000 persoane, vor fi concediati din administratia locala. Disponibilizarile de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost.

Tot articolul, in Jurnalul National

Imaginile zilei: Mitingul foamei transformat intr-un protest violent... Cazul Vintu: Pasaportul lui Nicolae Popa, prelungit ilegal in 2001 de MAI condus de Ioan Rus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x