Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

Verdict: Clasa pregatitoare ramane in vigoare

Curtea de apel Bucuresti a respins una dintre cele patru plangeri intentate de parinti Ministerului Educatiei in ceea ce priveste organizarea clasei pregatitoare pentru copii. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Parintii au dat in judecata Guvernul si Ministerul Educatiei nemultumiti ca in urma acestui act normativ privind clasa pregatitoare nu isi vor mai putea inscrie copiii decat in scolile de care apartin cu domiciliul.

In cele patru actiuni depuse in instanta, parintii arata ca Ordinul 3064/2012 este neconstitutional, ca le ingradeste mai multe drepturi si libertati fundamentale prevazute de Constitutie si ca pentru asumarea lui societatea civila, parintii si cadrele didactice nu au fost consultati.

Potrivit unui sondaj FSLI, 75% dintre parinti nu sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare, iar dintre cei peste 25% care doresc infiintarea acesteia, aproximativ 65% considera ca sistemul de invatamant romanesc nu este pregatit pentru a introduce aceasta clasa din anul scolar 2012-2013.

Foto: Intactimages

Recomandari