Antena Căutare

Verificări și autorizații ISCIR pentru centrala termică

Echipamentele de căldură din interior sunt sistemele de protecție menite să asigure siguranță și confort locuinței. Însă, dacă acestea nu sunt verificate în timp util, pot provoca adevărate dezastre. Iată de ce este recomandat să faci verificările și autorizațiile ISCIR pentru centrala termică.

Echipamentele de căldură din interior sunt sistemele de protecție menite să asigure siguranță și confort locuinței. Însă, dacă acestea nu sunt verificate în timp util, pot provoca adevărate dezastre. Tocmai din acest motiv, iată de ce este recomandat să faci verificările și autorizațiile ISCIR pentru centrala termică.

Verificări și autorizații ISCIR obligatorii pentru centrala termică

Indiferent de modelul de centrală termică, dar și de tipul de combustibil, verificările sistemelor de protecție sunt făcute cu scopul de a oferi siguranță. Pentru a funcționa în parametrii normali, instalarea, montarea, dar și exploatarea unei centrale termice trebuie să fie făcută în condiții de maximă siguranță, de către un personal autorizat. Iată câteva reguli de bază care trebuie urmate, pentru a preveni eventualele accidente.

Găsim în comerț o gamă variată de centrale termice, iar fiecare model în parte este capabil să acopere nevoile unui spațiu interior. În funcție de spațiul care trebuie încălzit, de buget, dar și de tipul locuinței, centrala termică trebuie, în primul rând, să furnizeze căldura. Gama de centrale termice marca Ariston a fost creată din dorința de a oferi confort, eleganță, dar și eficiență, fiind modele care se diferențiază în piață datorită calității. Pe lângă design, funcționalitatea centralei termice este unul dintre principalele criterii de alegere. Așadar:

  • Pentru montarea centralei termice este nevoie de un personal autorizat al unei societăți autorizate de ISCIR, care să elibereze documentele aferente verificărilor în conformitate cu Prescripțiile Tehnice ISCIR în vigoare;
  • Proiectarea, dar și executarea instalației de gaz a centralei termice se realizează doar cu ajutorul unei firme autorizate;
  • Este obligatoriu ca în momentul achiziției unei centrale termice să fie încheiat și un contract de service cu o societate autorizată de ISCIR din partea producătorului centralei termice alese. Chiar dacă există deja o centrală termică montată orice verificare trebuie făcută cu o persoană autorizată.
  • Verificarea tehnică periodică este obligatorie. Verificarea tehnică are rolul de a te asigura că centrala termică funcționează optim, dar și că nu există materiale uzate. În cazul în care sunt descoperite defecțiuni, atunci acestea trebuie înlăturate prin măsuri adecvate, pentru a proteja utilizatorii centralei termice. Orice utilizator primește încă din momentul achiziției informații complete legate de obligativitatea verificărilor tehnice periodice. Pentru centralele termice care funcționează cu gaz este obligatorie o verificare la fiecare doi ani.
  • Verificarea instalației de gaz nu trebuie confundată cu verificarea ISCIR. Ambele trebuie efectuate o dată la doi ani, însă verificarea instalației de gaze poate fi făcută de către compania de gaze, în timp ce verificarea centralei se face doar de către firmele autorizate.

Documente de care ai nevoie pentru revizie și verificare

Vericarea, dar și revizia tehnică periodică se va face în baza următoarelor documente:

  • Contractul încheiat cu operatorul economic autorizat de către ANRE;
  • Notificările pe care furnizorul de gaze naturale le trimite cu aproximativ 60 de zile înainte de data scadentă;
  • Documentația tehnică ce stă la baza execuției instalației de folosire a gazelor naturale, care a fost avizată de un operator de sistem ori de altă persoană atestată, după gaz.
Vești bune pentru români! Iată care sunt persoanele care ar putea primi un ajutor de la stat în valoare de 1.900 de lei... Black Friday 2018. Ghid util de urmărire a ofertelor și tot ce trebuie să știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x